Εργαζόμενοι Νεωρίου: «Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις»

ergazomenoi neorioy
admin
29/09/2017 17:35
 
 
 

Ξεπέρασαν προ πολλού τα όρια τους οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, οι οποίοι σήμερα, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και κυρίως από τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές (Συρίγο και Συρμαλένιο) να βρουν… χθες μια οριστική λύση που να εξασφαλίζει ότι το ναυπηγείο θα εξακολουθήσει να αποτελεί έναν από τους οικονομικούς «πνεύμονες» της Σύρου.

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των αιρετών (και ιδιαίτερα του κ. Συρμαλένιου) κάποιοι από τους εργαζόμενους δεν άντεξαν άλλο και ύψωσαν τον τόνο της φωνής τους, ως ένδειξη δυσαρέσκειας, αλλά και απόγνωσης, μιας και όπως είπαν, πλέον αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και στα αυτονόητα, όπως στο να αγοράσουν ψωμί για τις οικογένειες τους.
Ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου των εργαζομένων Αντώνης Χατζαντώνης δικαιολόγησε αυτές τις αντιδράσεις, αφού – όπως είπε – για μια ακόμη φορά ακούστηκαν πράγματα ήδη γνωστά, την ίδια στιγμή που οι αξιολογήσεις των επενδυτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί, το μόνο που κάνουν είναι να καθυστερούν την λύση μιας κατάστασης που κρατά όμηρο μια ολόκληρη κοινωνία.

xatzantonis antonis
Σύμφωνα με τον κ. Χατζαντώνη, οι εργαζόμενοι αποδέχονται τη μία και μοναδική πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει, δηλαδή την καταβολή των οφειλόμενων, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση της χρήσης του ναυπηγείου ως έχει σήμερα.
«Δεν υπάρχει χρόνος πια. Γνωρίζετε την κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό […] Όσα έχετε κάνει για να μείνει “ζωντανό” το ναυπηγείο, δίνουν χρόνο στον Ταβουλάρη που έχει καταστρέψει την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα […] Όταν θέλετε να μας βρείτε λύση, θα μας βρείτε λύση. Θέλουμε κι άλλη βοήθεια από τους βουλευτές και να μην είναι απλά σχολιαστές καταστάσεων […] Είναι υποχρέωση σας να παραδώσουμε αυτή την κληρονομιά στα παιδιά μας. Τρέξτε κι άλλο, τελειώστε το τώρα!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζαντώνης, απευθυνόμενος στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*