Επίτιμοι δημότες Κύθνου οι Αθανάσιος Μαρτίνος και μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’

dorotheos martinos dimotes kythnoy 1
admin
02/10/2017 12:31
 
 
 

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου, ο ευεργέτης Αθανάσιος Μαρτίνος και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ ανακηρύχθηκαν σε επίτιμους δημότες του νησιού.

Στην τελετή αναγόρευσης, την απόφαση διάβασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλιππαίος, ενώ στη συνέχεια και υπό τις επευφημίες των παριστάμενων ο δήμαρχος Κύθνου κ. Γαρδέρης απένειμε στον κ. Δωρόθεο Β’ το τιμητικό δίπλωμα και εγκόλπιο με τον Άγιο Ιγνάτιο.

dorotheos martinos dimotes kythnoy 2

dorotheos martinos dimotes kythnoy 3

dorotheos martinos dimotes kythnoy 4
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κύθνου, λέγοντας ότι αυτή η τιμητική διάκριση του προσφέρει την ευθύνη να την ανταποδώσει, διακονώντας με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη τον ευγενικό και πολιτισμένο λαό της Κύθνου.

dorotheos martinos dimotes kythnoy 5

dorotheos martinos dimotes kythnoy 6
Ακολούθως, επιδόθηκε το τιμητικό δίπλωμα αναγόρευσης σε επίτιμο δημότη Κύθνου στον ευπατρίδη κ. Μαρτίνο, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον κ. Δωρόθεο Β’ για τα καλά τους λόγια δήλωσε ότι θεωρεί μεγάλη του τιμή αυτή τη διάκριση, καθώς επισκέπτεται επί 45 χρόνια το νησί και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και συμπάθεια για την Κύθνο.

dorotheos martinos dimotes kythnoy 7
Την εκδήλωση επέλεξε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

dorotheos martinos dimotes kythnoy 8
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 203 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*