Εθιμοτυπική επίσκεψη του μητροπολίτη Σύρου στον Αμερικανό Πρέσβη

dorotheos amerikanos presbis athina
admin
06/10/2017 13:25
 
 
 

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt συναντήθηκε στην Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, ανταποδίδοντας την επίσκεψή του πρώτου στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως στις 17 Αυγούστου.

Στη συνάντηση που είχαν, κυριάρχησαν οι εξελίξεις σχετικά με το ναυπηγείο του Νεώριου και οι διαδικασίες μεταβίβασής του. Ο κ. Pyatt διαβεβαίωσε τον μητροπολίτη Σύρου ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Αμερικανική Πρεσβεία στηρίζουν την ευόδωση της προσπάθειας επαναλειτουργίας του Νεωρίου (ως ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας) και της μεταβίβασης του ναυπηγείου στην Εταιρεία ONEX.
Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ του ανέφερε τα προβλήματα που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου (και κατά συνέπεια και η οικονομία του νησιού), τον ευχαρίστησε για τη συνέχιση της θετικής συμβολής του στην υπόθεση αυτή και του προσέφερε αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, για την οποία ο Αμερικανός πρέσβης τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Άγιος είναι προστάτης των ναυτικών και των εργαζομένων στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις».
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*