Εισήγηση μητροπολίτη Σύρου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος

dorotheos katastatikos xartis 1
admin
12/10/2017 10:59
 
 
 

Εισήγηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την έναρξη ισχύος του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, μετά από εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’.

Στην προσφώνησή του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι με αυτή την επετειακή εκδήλωση, εκφράζονται καταρχήν οι ευχαριστίες των ιεραρχών «προς όσους εκοπίασαν τότε για την ετοιμασία του Καταστατικού Χάρτη, ο οποίος κατά την κρίση των ειδικών είναι ο καλύτερος και μακροβιότερος από πλευράς καταστατικών διατάξεων». Ο Μακαριώτατος συνέχισε λέγοντας ότι «παρεκλήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, να ασχοληθεί ερευνητικά και να μας εκθέσει τις απόψεις του για τα σημεία του Καταστατικού Χάρτη που μας ευεργέτησαν, ποια σημεία εκείνος προέβλεψε και δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί, καθώς και σε ποιες αλλαγές πρέπει να προβούμε».

dorotheos katastatikos xartis 2
Μετά την ανάγνωση της εκτενούς και εμπεριστατωμένης εισήγησης του κ. Δωροθέου Β’, ο Αρχιεπίσκοπος, αφού τον ευχαρίστησε, είπε μεταξύ των άλλων ότι «τα τελευταία σαράντα χρόνια η Εκκλησία, με την βοήθεια του Καταστατικού Χάρτη, πορεύτηκε προς το καλύτερο, αλλά χρέος όλων μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για βελτίωση σε συνεργασία με την Πολιτεία, ώστε χωρίς εκρήξεις και συγκρούσεις να επιτύχουμε ειλικρινή διάλογο προς επίτευξιν των στόχων μας».
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*