Λαμπρός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός στη Μύκονο (φώτος)

ieromartyras manoyil 10
admin
16/10/2017 12:45
 
 
 

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Κρήτης κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του Κρητός, ο οποίος έζησε επί δεκαετίες στη Μύκονο και – αναχωρήσας εξ αυτής για επαγγελματικές του δραστηριότητες – μαρτύρησε στη Χίο, πριν 225 χρόνια.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον (συνοδευόμενο από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη), κ. Δαμασκηνό για την παρουσία του, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό, με απλοϊκό και ειρηνικό ύφος Ιεράρχη, ο οποίος με αγωνία για τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων εργάζεται στην ιστορική Μητρόπολη των Χανίων και μεριμνά προσωπικά για τη λειτουργία της Εκκλησιαστικής Σχολής των Χανίων, με όλα τα προβλήματα, που σήμερα αντιμετωπίζει η εκκλησιαστική εκπαίδευση, και του ευχήθηκε πολυχρόνια, υγιεινή και καλλίκαρπη ποιμαντορία.

ieromartyras manoyil 2

ieromartyras manoyil 3

ieromartyras manoyil 4
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς ετέθησαν επικεφαλής της πανδήμου λιτανείας της ιεράς εικόνας του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ.
Στις εκδηλώσεις, οι οποίες επελέγησαν με τον Εθνικό Ύμνο, παρέστησαν ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς και δημοτικοί σύμβουλοι, ο υπολιμενάρχης Μυκόνου, μαθητές του Γενικού Λυκείου και του Πολιτιτιστικού Συλλόγου «Ανεμόμύλοι» και Κρήτες, οι οποίοι ζουν στη Μύκονο και κάθε χρόνο ιδιαιτέρως τιμούν το συντοπίτη τους Άγιο Μανουήλ.

ieromartyras manoyil 5

ieromartyras manoyil 6

ieromartyras manoyil 7

ieromartyras manoyil 8

ieromartyras manoyil 9

ieromartyras manoyil 1
Την επιμέλεια της Πανηγύρεως είχε ο Αιδεσιμολ.Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, τον οποίο ο κ. Δωρόθεος Β’ ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη, μαζί με τους συνεργάτες του Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και Διακονητές του Μητροπολιτικού Ναού Μυκόνου.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*