Οι Κυκλάδες θηλά-ΖΟΥΝ! (φώτος)

thilasmos naxos 4
admin
06/11/2017 16:46
 
 
 

Τον μητρικό θηλασμό, αυτό το μοναδικό δώρο ζωής που μπορούν – και θέλουν! – να προσφέρουν στα παιδιά τους, γιόρτασαν χθες οι μανούλες σε Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη, Πάρο, Κέα και Κύθνο, στο πλαίσιο του 8ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού που πραγματοποιήθηκε σε 57 πόλεις της Ελλάδας και στο Λονδίνο (από Ελληνίδες μητέρες)!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θηλάζουσες αλλά και εν δυνάμει μαμάδες, μαζί με τα παιδιά, τους συζύγους, τους συντρόφους, τους φίλους και τις φίλες τους, συγκεντρώθηκαν για να θυμίσουν στην (κατά τα άλλα) «προοδευτική» κοινωνία μας ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ούτε ταμπού, ούτε ντροπή, αλλά αντίθετα μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία κι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των γυναικών και όλων των παιδιών! Με άλλα λόγια, σκοπός ήταν η απενεχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας, η οποία πλέον δεν χρειάζεται να απαρνηθεί την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις και ανάγκες της.

Μία ακόμη σημαντική «παράμετρος» αυτών των ανοιχτών εκδηλώσεων είναι και η στήριξη και η ενημέρωση που προσφέρεται, με τις μητέρες να μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες, αγωνίες και ανησυχίες, αλλά και μαγικές στιγμές από το “ταξίδι” του θηλασμού! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη Σύρο 22 γυναίκες θήλασαν ταυτόχρονα και συμμετείχαν στην πανελλαδική καταμέτρηση, στη Νάξο 11 γυναίκες θήλασαν ταυτόχρονα και συμμετείχαν στην πανελλαδική καταμέτρηση, στη Σαντορίνη 10 γυναίκες, στην Πάρο 14 γυναίκες θήλασαν ταυτόχρονα και συμμετείχαν στην πανελλαδική καταμέτρηση, στην Κέα 6 γυναίκες, ενώ ο ίδιος αριθμός γυναικών θήλασε ταυτόχρονα και συμμετείχε στην πανελλαδική καταμέτρηση και στην Κύθνο. Συνολικά, 69 μητέρες από τα έξι νησιά συμμετείχαν στην πανελλαδική καταμέτρηση.

 

Δείτε φωτογραφίες από τη Νάξο

thilasmos naxos 5

thilasmos naxos 6

thilasmos naxos 7

thilasmos naxos 8

thilasmos naxos 9

thilasmos naxos 10

thilasmos naxos 11

thilasmos naxos 12

thilasmos naxos 2

thilasmos naxos 3

 thilasmos naxos 1

 

Δείτε φωτογραφίες από τη Σαντορίνη

thilasmos santorini 1

thilasmos santorini 2

thilasmos santorini 3

thilasmos santorini 4

thilasmos santorini 5

 

Δείτε φωτογραφίες από τη Σύρο

thilasmos syros 1

thilasmos syros 2

thilasmos syros 3

thilasmos syros 4

thilasmos syros 5

thilasmos syros 6

thilasmos syros 7

 

Δείτε φωτογραφίες από την Πάρο

thilasmos paros 1

thilasmos paros 2

thilasmos paros 3

thilasmos paros 4

thilasmos paros 5

thilasmos paros 6

 

Δείτε φωτογραφία από την Κέα

thilasmos kea 2017

 

 Δείτε φωτογραφία από την Κύθνο

thilasmos kythnos 2017

(φωτό: από τη σελίδες στο Facebook ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας)

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*