Ασφάλιση κατοικιών με έκπτωση 30{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}

admin
13/04/2015 10:21
 
 
 

Με αφορμή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στον Απόλλωνα Νάξου, αναγκαίες όσο ποτέ οι ασφαλίσεις κατοικιών… ΤΩΡΑ μεγάλη προσφορά από τον ασφαλιστή Μανώλη Χατζηπέτρο σε όλους τους αναγνώστες του naxostimes και σε όλους τους Ναξιώτες έκπτωση 30{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στην ασφάλιση κατοικίας σε όσα συμβόλαια γίνουν μέχρι 30 Ιουνίου! Μη χάσετε την ευκαιρία!!! Τηλεφωνήστε αμέσως στο τηλέφωνο: 6942557799.

Η αύξηση των επιπτώσεων στα ακίνητα και στις κατοικίες από τα φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιές) είναι έντονες τα τελευταία χρόνια , ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης που η ρευστότητα των πολιτών είναι μειωμένη και δεν επαρκεί για τις ανακατασκευές των κατοικιών.

Η πρόνοια του κράτους και η τυχόν αποζημίωση από δημόσιους φορείς είναι μια πονεμένη ιστορία που με επιεική έκφραση θεωρείται ανεπαρκής, χρονοβόρα και αναποτελεσματική.

Oι πρόσφατες πλημμύρες στην Αθήνα και οι καταστροφές στον Απόλλωνα, κατέδειξαν την αναγκαιότητα της ασφάλισης κατοικιών και επιχειρήσεων.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ανάγκες των ασφαλισμένων στις ημέρες μας για την προστασία της κατοικίας έχουν αυξηθεί. Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να χορηγούν δάνεια όπως στο παρελθόν, το κράτος έχει μειώσει τις δαπάνες και οποιαδήποτε διαδικασία είναι εξαιρετικά γραφειοκρατική. Έτσι, οι καταναλωτές – με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας- δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με άνεση σε οποιαδήποτε έξτρα δαπάνη για επισκευές ζημιών σε κατοικίες και την πολύτιμη περιουσία τους..

Στο σημείο αυτό οι ασφαλιστικές να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και μάλιστα αναβαθμισμένο.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες σας επιτρέπουν να φέρετε την ασφάλιση στα μέτρα σας. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε κάλυψη, για το κτήριο, αλλά όχι για τα περιεχόμενά του. Ασφαλώς και για το αντίστροφο ειδικά αν είστε ενοικιαστής.

Να ασφαλίσετε δηλαδή το περιεχόμενο (οικοσκευή κ.λπ.) και όχι το κτίριο.

Υπάρχει πληθώρα ασφαλιστικών προγραμμάτων σε όλες τις εταιρείες οι οποίες καλύπτουν σωστά και με φθηνό κόστος την περιουσία μας.

Ένα βασικό οικονομικό πρόγραμμα κοστίζει 5 € το χρόνο ανά 10.000 € στο περιεχόμενο μιας μόνιμης κατοικίας. π.χ για κεφάλαιο 40.000 € που είναι το κόστος αξίας μέσο όρο μιας συνηθισμένης Ελληνικής κατοικίας η ετήσια δαπάνη δεν ξεπερνάει τα 20 €.  

Αν υπολογίσουμε και ασφάλιση κτιρίου-οικοδομής με ένα βασικό οικονομικό πρόγραμμα η ετήσια δαπάνη είναι περίπου 4,2€ ανά 10.000 ασφαλισμένο κεφάλαιο.

Ο περισσότερος κόσμος που έχει συνάψει στεγαστικό δάνειο δεν γνωρίζει ότι αποτελεί προσωπική του επιλογή η ασφάλιση του ακινήτου σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εταιρεία και όχι αναγκαστικά στην προτεινόμενη από την τράπεζα ασφαλιστική εταιρεία..

Οι καλύψεις που περιλαμβάνονται σε συμβόλαια που ασφαλίζουν περισσότερους κινδύνους είναι :διαρροή /θραύση σωληνώσεων, καιρικά φαινόμενα, κλοπή και ζημιές από απόπειρα κλοπής, έκρηξη, θραύση τζαμιών κακόβουλες ενέργειες διαρρήκτη, ζημιές από παραβίαση πόρτας και δεκάδες άλλοι κίνδυνοι οι οποίοι απειλούν πράγματι την περιουσία μας.

Μια μεσαία Ελληνική κατοικία κοστίζει μέσο όρο για κεφάλαιο κτιρίου 80.000 € και περιεχομένου 30.000 € από 50 έως 160 € το χρόνο. (Ανάλογα τις παροχές και αν θα συμπεριλαμβάνει και σεισμό η όχι.)

Ασφάλιση κατά σεισμού

Ο σεισμός στην Ελλάδα είναι ένας κίνδυνος ακόμη ακριβός μπορούμε να πούμε λόγω ότι η Ελλάδα θεωρείται σεισμογενής περιοχή

Σημειώστε, πάντως, τα εξής, όσον αφορά την ασφάλιση για σεισμό: Η κάλυψή του προσφέρεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες μόνο σε κτίρια που είναι κατασκευασμένα από το 1960 και μετά γιατί από τότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο αντισεισμικός κανονισμός κατασκευής κτιρίων. Η κάλυψη σεισμού είναι υποχρεωτική από τις τράπεζες μόνο στην περίπτωση που υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την κατοικία.

Ασφαλιστείτε στην αξία της κατοικίας

Για να αποφύγετε φαινόμενα υπασφάλισης (δηλαδή να ασφαλίσετε ένα κτίριο σε αξία μικρότερη από αυτήν του κατασκευαστικού κόστους), η κατοικία σας πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην αξία ανακατασκευής του. Η αξία ανακατασκευής ποικίλει ανάλογα με το έτος κατασκευής του κτιρίου και αν είμαι μέτρια η πολυτελούς κατασκευής.

Οι περισσότερες εταιρείες αναγράφουν στα συμβόλαια ότι καλύπτουν και αποζημιώνουν σε αξία «αντικατάστασης καινουργούς»

Η μέτρια κατασκευή υπολογίζεται ανά τ.μ γύρω στα 1.100 € και της πολυτελούς από 1400-1.700 €

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι εάν ο Έλληνας γνώριζε πόσο φθηνή είναι η ασφάλιση κατοικίας και από πόσους κινδύνους μας προστατεύει δεν θα ήταν ασφαλισμένο μόνο το 13{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των κατοικιών μας.

Η επαφή και επικοινωνία με επαγγελματία ασφαλιστή είναι μια πρώτη καλή προσέγγιση του θέματος η οποία μας φέρνει σε επαφή με το αντικείμενο, ώστε να κατανοήσουμε τι κάνουμε γιατί το κάνουμε, η γιατί δεν το κάνουμε.

Μανώλης Χατζηπέτρος

Διακεκριμένος ασφαλιστικός σύμβουλος

Τ 210-9013870 | Κ 6942557799

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*