«Διαιρεμένη» ξανά η Σύρος στη σημερινή απεργία (φώτος)

apergia 1
admin
14/12/2017 13:51
 
 
 

Ανέκδοτο έχει καταντήσει πλέον η φράση «απεργιακή κινητοποίηση στη Σύρο». Όπως πάντα, προγραμματίζονται δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις (την ίδια όμως ώρα!), με τους φορείς που τις διοργανώνουν να μένουν περιχαρακωμένοι στην ιδεολογία τους, διεκδικώντας ο καθένας από την πλευρά του, τον τίτλο του «καλύτερου υπερασπιστή» των εργατικών δικαιωμάτων.

Η σημερινή απεργία στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν διέφερε σε τίποτα από τις προηγούμενες, μιας και η συμμετοχή κυμάνθηκε στα γνωστά, αδιάφορα επίπεδα. Ωστόσο, εις ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους του Νεωρίου, η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου ξεκίνησε από την πύλη του ναυπηγείου (με «κεφαλή» της πορείας να είναι συνταξιούχοι που κρατούσαν πλακάτ διαμαρτυρίας, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Εργοστασιακού Σωματείου) και κατέληξε στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, όπου διάφοροι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου, η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Μονογυιού και ο τέως νομάρχης Κυκλάδων κ. Μπάιλας.

apergia 17

apergia 2a

apergia 3

apergia 5

apergia 4

apergia 6

apergia 7

apergia 8

apergia 9

apergia 10

apergia 12

apergia 11
Οι υπόλοιποι απεργοί (ΠΑΜΕ Σύρου και εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην παραλία της Ερμούπολης και στη συνέχεια έκαναν και αυτοί την καθιερωμένη πορεία σε κεντρικούς δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

apergia 18

apergia 20

apergia 19

apergia 13

apergia 14

apergia 15

apergia 16

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*