ΣΟΚ στη Νάξο για το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες – Το σπίτι στο Γαλανάδο (video+φώτος)

collage 7 768x384
admin
20/12/2017 11:29
 
 
 

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Μονή της Νάξου -ιδιαίτερη πατρίδα της Βάσως και της Ελένης Χερουβείμ- θύματα του αποτρόπαιου εγκλήματος του ίδιου του συζύγου της Ελένης, στην τραγωδία των Αγίων Αναργύρων…

 spiti xerouvim 6

Δυο μέρες μετά και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί… Το ίδιο και στην περιοχή του Γαλανάδου όπου η Ελένη είχε το εξοχικό της σπίτι για να περνά με την οικογένεια της τις καλοκαιρινές διακοπές…

“Αγόρασε το σπίτι στο Γαλανάδο για να είναι κοντά στη Χώρα και τις παραλίες του νησιού. Ερχόταν κάθε καλοκαίρι και έμεναν εδώ για 20 μέρες ή ένα μήνα. Δεν έδωσαν ποτέ κανένα δικαίωμα σε όλους εμάς, ότι κάτι συμβαίνει” λέει στο naxostimes.gr ο ιδιοκτήτης του διπλανού ακριβώς σπιτιού από το σπίτι της Ελένης Χερουβείμ.

spiti xerouvim 8

“Μου φαίνεται απίστευτο! Το σπίτι, η Ελένη το αγόρασε πριν από επτάμισι χρόνια, ήταν η πρώτη που πήρε σπίτι στο συγκεκριμένο συγκρότημα κι αμέσως μετά πήραμε εμείς το δικό μας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν ποτέ “δικαίωμα”… Ούτε φασαρίες ακούσαμε… Κάνανε παρέα τα παιδιά μας και έπαιζαν μαζί. Πραγματικά δεν το πιστεύουμε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο ούτε εμείς ούτε οι υπόλοιποι περίοικοι” σημειώνει.

https://www.youtube.com/watch?v=5bzE-YCSsjI 

Το σπίτι έρημο και κλειδαμπαρωμένο… Δεν θα αντηχήσουν ποτέ ξανά σε αυτό τα γέλια και οι φωνές από τα παιχνίδια της μικρής κόρης της Ελένης… 

ΣΟΚ στη Μονή Νάξου 

Η Ελένη Χερουβείμ δεν ξεχνούσε και το χωριό της, τη Μονή Νάξου, το οποίο επισκεπτόταν τα καλοκαίρια για να συναντήσει συγγενείς και φίλους οι οποίοι όλοι την υπεραγαπούσαν και ο καθένας ξεχωριστά έχει να πει κι ένα καλό λόγο.

Η μητέρα της, Βάσω, προέρχονταν από μια πολύτεκνη οικογένεια (9 αδέλφια) και χήρεψε σε πολύ μικρή ηλικία. Αφοσιώθηκε στα δυο της παιδιά τα οποία ήταν και ο μοναδικός σκοπός της ζωής της!

“Η Βάσω ήταν αρχόντισσα. “Η αρχόντισσα των Αγίων Αναργύρων”, έτσι την έλεγαν. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τα παιδιά της. Δούλευε πολύ σκληρά στον αργαλειό για να τα σπουδάσει, αφού όταν έχασε τον άνδρα της ήταν σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 35 χρονών. Ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα για το παραμικρό… Προέρχονταν από μια πολύ καλή οικογένεια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο χωριό. Ο πατέρας της Ελένης ήταν οικοδόμος και η οικογένεια ζούσε στην Αθήνα” λέει στο naxostimes.gr η Ειρήνη Χερουβείμ, ξαδέλφη της Βάσως.

“Από ότι ξέρω ο άντρας της τη ζήλευε αφόρητα την Ελένη ακόμη και για την εργασία της στο νοσοκομείο, γι αυτό προφανώς και θα ήθελε να κάνει το ιατρείο της εκεί στο σπίτι, αλλά και για το γεγονός ότι υπεραγαπούσε την μητέρα της και ήταν πολύ δεμένες. Της έλεγε να τη διώξει, αλλά εκείνη δεν το έκανε γιατί εκτός του ότι την υπεραγαπούσε, η μητέρα της -εκτός την Ελένη- δεν είχε κανένα στον κόσμο… “δεν μπορώ να τη διώξω” του έλεγε. Είχε χάσει τον άντρα και το γιο της… ” συνεχίζει συντετριμμένη η κ. Ειρήνη.

“Από τη στιγμή που ακούσαμε τι είχε συμβεί, κανένας στο χωριό δεν μπορεί να ηρεμήσει. Έχουμε πάθει σοκ… Εγώ πρόσφατα είχα πάει στο γιατρό στο νοσοκομείο Νάξου και μου συνέστησε να πάω σε ρευματολόγο. Φυσικά αμέσως σκέφτηκα την Ελένη. Τη μέρα του φονικού, θα έπαιρνα τηλέφωνο για να πάω να με δει… Η Ελένη ήταν άνθρωπος πάνω από όλα. Να φανταστείτε ότι ποτέ δε μας έπαιρνε χρήματα στο ιατρείο της…” σημειώνει.

Σήμερα το χωριό της Ελένης είναι ντυμένο στα μαύρα… Φίλοι και συγγενείς έχουν ταξιδέψει στην Αθήνα για να πουν το τελευταίο αντίο στη Βάσω, την Ελένη και την Μυρτώ…

Με την κηδεία της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ, της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και της μόλις τριών ετών Μυρτούς, ολοκληρώνεται σήμερα στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο…

spiti xerouvim 7

 (φώτο collage: newsit.gr)

(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*