Δικαίωση των ενστόλων από την Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ

admin
19/03/2015 09:03
 
 
 

Χρηματική κύρωση στο υπουργείο Οικονομικών επέβαλε η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, στην οποία είχαν προσφύγει οι ένστολη για τη μερική αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών που είχαν υποστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων η κύρωση αυτή ανέρχεται στις 50.000 ευρώ για τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης και πρέπει να καταβληθεί σε κάθε μια από τις Ομοσπονδίες.

«Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε – πέρα από τις ατομικές αγωγές – την πλήρη αποκατάσταση του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012 και προς τούτο θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή αγώνα και ασφαλώς το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τους Νομικούς μας Συμβούλους, η Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, όπου είχαμε προσφύγει κατά του Υπουργείου Οικονομικών για την μερική αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, εξέδωσε την απόφασή της, η οποία για άλλη μια φορά μας δικαιώνει πλήρως. Σύμφωνα με αυτήν, η εν λόγω Επιτροπή βεβαίωσε τη μη συμμόρφωση της Διοικήσεως προς τη δικαστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ και προσδιόρισε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ ως κύρωση, που πρέπει να καταβληθεί στον ενδιαφερόμενο, ήτοι σε κάθε μια από τις Ομοσπονδίες μας, για τη μη συμμόρφωση της Διοικήσεως. Ενόσω δε η Διοίκηση δεν συμμορφώνεται, η Επιτροπή ύστερα από επανάληψη της σχετικής διαδικασίας, δύναται να επιβάλλει νέα χρηματική κύρωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή είχε συνεδριάσει στις 8 Ιανουαρίου 2015 και το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίστηκε τότε ότι, με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα, εφάρμοσε πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις που ακύρωναν τις προβλεπόμενες μειώσεις του Ν. 4093/2012.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι Ομοσπονδίες έχουν καταθέσει στη Γραμματεία του ΣτΕ, από τις 16 Ιανουαρίου 2015, και νέο αίτημα αντισυνταγματικότητας του Νόμου 4307/14, βάσει του οποίου επιστρέφονται στους ένστολους αναδρομικές διαφορές των αποδοχών, μειωμένες κατά 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}. Το νέο αίτημά μας που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 3/4/2015, κατατέθηκε με το σκεπτικό ότι έχει παραβιαστεί η ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των ενστόλων λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας, η διάκριση των εξουσιών, το δικαίωμα της δικαστικής προστασίας και της υποχρέωσης της διοίκησης να συμμορφώνεται στις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε – πέρα από τις ατομικές αγωγές – την πλήρη αποκατάσταση του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012 και προς τούτο θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή αγώνα και ασφαλώς το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτουμε.

Με νεότερη ανακοίνωσή μας, τέλος, θα σας ενημερώσουμε για το ακριβές περιεχόμενο της τελευταίας απόφασης της Επιτροπής Συμμόρφωσης.

(φωτό: newsit.gr)

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*