Συνταξιούχοι Κυκλάδων: Απόντες από τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης, λόγω δυσαρέσκειας

 
 
 

Κοινή δήλωση, στην οποία εξηγούν τους λόγους απουσίας τους από τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, συνυπέγραψαν οι συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις των Κυκλάδων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν, οι συνταξιούχοι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν σε καμία εκδήλωση, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις οικονομικές περικοπές και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τονίζοντας ότι η έκφραση της δυσαρέσκειας τους είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης που τους έχει απομείνει απέναντι σε όσους δεν τους σέβονται.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της δήλωσης:
Οι συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις των Κυκλάδων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ με την ευκαιρία του ερχομού του πρωθυπουργού στην Σύρο για τα εγκαίνια του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε σε καμιά από τις εκδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας:
1ον για την μη συμμόρφωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις τελεσίδικες αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν κρίνει ότι οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων είναι αντισυνταγματικές.
2ον για τo επικείμενο κόψιμο των οικογενειακών επιδομάτων που θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας και
3ον για την κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου ειδικού καθεστώτος στους συντελεστές ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, το οποίο ανακούφιζε τους νησιώτες από την δικαιολογημένη αύξηση του κόστους διαβίωσης.
Θεωρούμε ότι οι εμείς οι συνταξιούχοι δεν έχουμε άλλο τρόπο αντίστασης παρά μονάχα να δείχνουμε ανοιχτά την δυσαρέσκειά μας σε όσους δεν μας σέβονται.

Για τους Συνταξιούχους ΙΚΑ Γιάννης Χαρίτος, ΟΑΕΕ Κοσμάς Πρίντεζης, ΟΤΕ Αντώνης Σολάρης, ΔΕΗ Δημήτρης Νομικός

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*