Ποιμαντικές επισκέψεις Δωροθέου Β’ σε σχολεία της Σύρου και το Τάγμα Εθνοφυλακής Σύρου

 
 
 

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το 6ο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας επισκέφθηκε διαδοχικά προχθές το πρωί ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο μητροπολίτης έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα και σεβασμό τόσο από τους εκπαιδευτικούς (τους οποίους συνεχάρη για το έργο τους και με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη της Μητρόπολης), όσο και από τους μαθητές, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, μοίρασε βιβλία και ευλογίες και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

poimantiki episkepsi dorotheos 4o dimotiko

poimantiki episkepsi dorotheos 6o nipiagogeio 2

poimantiki episkepsi dorotheos dimotiko poseidonias
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Τάγμα Εθνοφυλακής και ευχήθηκε στον Διοικητή και τους οπλίτες, τους οποίους κάλεσε να συνειδητοποιούν καθημερινά ότι ο άνθρωπος, εκτός από τη βιολογική του παρουσία πάνω στη γη, έχει να επιτελέσει και ένα πνευματικό σκοπό, είτε ως άτομο, είτε ως μέλος μιας ευρύτερης κοινωνικής ομάδας. Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι στην πορεία της ζωής τους, μαζί με όσους τους στηρίζουν, είναι και η Εκκλησία, είτε με την προσευχή της, είτε με την παρουσία και τη συμπαράστασή της.

poimantiki episkespi dorotheos tagma ethnofylakis 1

poimantiki episkepsi dorotheos tagma ethnofylakis 2
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*