Σύρος: Λαμπρή υποδοχή από την ενορία του Βροντάδου στην Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος (φώτος)

 
 
 

Μέρα χαράς και γιορτής η χθεσινή για την Ενορία του Ι.Ν. της Αναστάσεως του Κυρίου επί του ιστορικού λόφου του Βροντάδου στην Ερμούπολη, ο οποίος επεφύλαξε λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στα πρόθυρα του συνοικισμού Δήλι.

Στη συνέχεια, η Τιμία Κάρα (την οποία διεκόμισε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, μετά του Διακόνου Ευδοκίμου) μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ι.Ν. της Αναστάσεως, επί κεφαλής έχουσα τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ και τον ιερό κλήρο του νησιού.

agios panteleimonas brontado 2

agios panteleimonas brontado 3
Παρόντες ήταν επίσης, ο αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Χαλκιά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κα Αλοιμόνου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της 90 ΜΕ, ο υποδιοικητής και αξιωματικοί της Ναυτικής Βάσης Σύρου, πολιτευτές των Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Βουτσίνος, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χαρίτος, παλαιοί πρόσκοποι και οδηγοί, παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας με τις κατηχήτριες, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναστάσεως και πλήθου πιστών.
Μετά την ανάπεμψη δοξολογικής δεήσεως, πραγματοποιήθηκε η τελετή εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης του Ναού και η αντικατάσταση του φθαρέντος από το χρόνο Κατασαρκίου αυτής, το οποίο τοποθετήθηκε κατά την ημέρα του εγκαινιασμού του Ναού στις 4 Απριλίου 1904, από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Σύρου Αθανασίου Λεβεντόπουλου. Ακολούθως, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Κυριακής του Θωμά, καθ’ ην εορτάζει και ο Ναός.

agios panteleimonas brontado 4

agios panteleimonas brontado 5

agios panteleimonas brontado 6

agios panteleimonas brontado 7

agios panteleimonas brontado 8

agios panteleimonas brontado 9

agios panteleimonas brontado 10

agios panteleimonas brontado 11
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και συνεχάρη τους εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, για τον άρτιο προευρεπισμό της Πανηγύρεως.
Σημειώνεται ότι η περιοχή Βροντάδο της Ερμούπολης έλαβε την ονομασία της από το ομώνυμο χωριό της Χίου απ’ όπου πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν εκεί, μετά την καταστροφή.

agios panteleimonas brontado 12

agios panteleimonas brontado 13

agios panteleimonas brontado 14

agios panteleimonas brontado 15
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*