Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου προς επιχειρηματίες: Μην καταβάλετε αμοιβές στην ΑΕΠΙ βάση του παλιού αμοιβολογίου

 
 
 

Αλλαγές σε ότι αφορά τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής μετά την τροπολογία Κονιόρδου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Πλέον ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) θα μπορεί να αναλάβει το έργο της ΑΕΠΙ για διάστημα έως δύο ετών στην περίπτωση που ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού. Με την τροπολογία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τη λύση της «αμαρτωλής» ΑΕΠΙ χωρίς να χάσουν τα δικαιώματά τους οι δημιουργοί.

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων Εστίασης ότι μετά από νεώτερη συνεννόηση και ενημέρωση που είχε η Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) από τον ΟΠΙ (Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας), οι χρήστες του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ για τις τρέχουσες χρήσεις να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή των αμοιβών βάση του παλιού αμοιβολογίου (το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ), μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα της έκδοσης του νέου αμοιβολόγιου από την ΑΕΠΙ με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*