Οδηγίες για την αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων

 
 
 

Στην αποψίλωση των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη αριθ. 4/2012 και του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010.

Εκτός από την αποψίλωση των ξερών χόρτων και την απομάκρυνση τους, η νομοθεσία κάνει λόγο και για απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στους προαναφερόμενους χώρους (προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της), καθώς και στη λήψη κάθε άλλου – κατά περίπτωση – μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
Στα οικόπεδα και τους υπόλοιπους ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, απαγορεύεται επίσης το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης καλεί τους ιδιοκτήτες αυτούς να συμμορφωθούν με την παραπάνω διάταξη, αφού η φετινή περίοδος προβλέπεται αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της ανομβρίας που σημειώθηκε κατά τον περασμένο χειμώνα.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*