Διάλεξη για την οδική ασφάλεια σε μαθητές Γυμνασίου της Τήνου

 
 
 

Θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής διάλεξης που έδωσε Αξιωματικός του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου σε μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου του νησιού, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας αναφορικά με τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.

Η διάλεξη περιλάμβανε παρουσίαση προσαρμοσμένου οπτικοακουστικού υλικού κυκλοφοριακής αγωγής, με τον αστυνομικό να δίνει και οδηγίες άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνης ασφαλείας, η κίνηση στο δρόμο, η αποφυγή οδήγησης υπό την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών κλπ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.
Οι 100 μαθητές που παρακολούθησαν την ενημερωτική διάλεξη μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την ενημέρωση των μαθητών.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*