Στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμμετέχουν οι υπάλληλοι αιρετής Περιφέρειας και ΑΔΑ

 
 
 

Ανακοινώσεις για τον αυριανό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς εξέδωσαν ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ).

Με αυτές, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επίθεση που έχει εξαπολύει ενάντια στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καταδικάζουν τις πολιτικές οικονομικής εξόντωσης των πολιτών και στηλιτεύουν την απόφαση της να συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Ακόμη, υπενθυμίζουν ότι η Εργατική Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει την έναρξη ενός νέου αγώνα του λαού στο πλαίσιο υπεράσπισης των κεκτημένων του.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων:
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,
η Πρωτομαγιά του 2018 βρίσκει το εργατικό κίνημα αντιμέτωπο με τις βάρβαρες πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου που οδηγούν το λαό σε μεγαλύτερη φτώχια και εξαθλίωση μέσα από την εφαρμογή των μνημονίων και την 4η αξιολόγηση, την κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων και την αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, λιτότητα – περικοπές, απολύσεις συμβασιούχων, ανεργία, πλειστηριασμούς, αντιαπεργιακούς νόμους, απελάσεις και φασιστικές / ρατσιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες που λόγω του πολεμικού κλίματος ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να έρθουν στην Ευρώπη για μία καλύτερη ζωή. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ιμπεριαλιστικά παιχνίδια που οδηγούν σε κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία. Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ (όπου συμμετέχει και η Ελλάδα) οξύνουν το πολεμικό κλίμα με τους καπιταλιστές της Τουρκίας για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων. Δισεκατομμύρια ευρώ παρέχονται για πολεμικούς εξοπλισμούς και όχι για νοσοκομεία, σχολεία, μισθούς και συντάξεις.
Ενάντια στις ανελέητες επιθέσεις και τις σειρήνες του πολέμου, η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό για την ενδυνάμωση της ταξικής συνείδησης και αντίστασης. Η ενδυνάμωση των σωματείων από τα κάτω, η πάλη ενάντια σε μνημόνια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται με διαρκείς ταξικούς αγώνες. Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής, είναι και σημείο αναφοράς για τη συνέχιση των κοινωνικών αγώνων ενάντια στα δεσμά των μνημονίων που οδηγούν σταδιακά την ελληνική κοινωνία σε εξόντωση, αλλά και σημείο αναφοράς για τη συνέχιση της ταξικής πάλης για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και διακρίσεις. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, προτάσσοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συγκέντρωση 1η Μάη 2018: Σύρος, A.Δ. Αιγαίου (παραλία) 10:30 και στις συγκεντρώσεις πορείες στα υπόλοιπα νησιά των Π.Ε. Κυκλάδων

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου:
Η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη, τις θυσίες χιλιάδων αγωνιστών του παγκόσμιου προλεταριάτου.
Η μεγαλύτερη τιμή στους Αγώνες αυτούς είναι η συνέχιση της ταξικής πάλης στον ίδιο χαραγμένο δρόμο μέχρι την τελική Νίκη των Λαών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Πρωτομαγιά του 1886, όπου η τότε πλουτοκρατία μάτωσε τους εργάτες του Σικάγο επειδή αγωνίζονταν για το 8ωρο, ακολούθησε η διαδρομή ενός και πλέον αιώνα αγώνων, συχνά επίσης ματωμένων, ( ας θυμηθούμε τις «δικές μας πρωτομαγιές του ’36 στην Θεσσαλονίκη και του ’44 στην Καισαριανή ) όπου εργάτες και υπάλληλοι αγωνίζονται για δουλειά με δικαιώματα. Φτάσαμε στο σήμερα όπου, στην πολιτισμένη ( ευρωπαϊκή) χώρα μας , τα εργατικά δικαιώματα αποκαλούνται «προνόμια» που δεν αντέχει η οικονομία….
Μετά από μια δεκαετία σχεδόν εφαρμογής σκληρών μνημονίων, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια και περί «δίκαιης ανάπτυξης» μόνο ως κακόγουστα αστεία ακούγονται στα αυτιά των εργαζομένων. Αρκούν οι 1000 και πλέον μνημονιακοί νόμοι που θα συνεχίζουν και μετά την υποτιθέμενη έξοδο να κλέβουν τους πόρους ζωής μας (έχει ήδη προνομοθετηθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η μείωση κατά 18% των συντάξεων, η (από 1η Μάη!!!) απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, ακόμα και για 500€), και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό… Η ανάπτυξη που διαφημίζουν, είναι για τους λίγους και προϋποθέτει τσακισμένα δικαιώματα για τους πολλούς.
Να σκεφτούμε: αν τους προηγούμενους αιώνες ήταν ώριμο το αίτημα, 8 ώρες δουλειά-8 ώρες ξεκούραση-8 ώρες ελεύθερος χρόνος, γιατί σήμερα, που η παραγωγικότητα της εργασίας είναι πολλαπλάσια, εντατικοποιείται περαιτέρω η δουλειά, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, περιστέλλονται εργασιακά- ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα;
Εμείς λέμε ότι πηγή όλων των δεινών είναι η αγιάτρευτη αντίφαση αυτού του σάπιου συστήματος, που θέλει να καρπώνονται ελάχιστοι κεφαλαιούχοι το προϊόν που παράγουν τα δισεκατομμύρια των εργαζόμενων όλου του κόσμου.
Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή, με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Σα να μην έφθαναν αυτά, ο λαός της χώρας μας και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής βρισκόμαστε και «στο μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Την ώρα που μας λένε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την ώρα που ζητάνε από τον λαό μας να ματώσει για νέους εξοπλισμούς που δεν υπηρετούν την άμυνα της χώρας μας αλλά τα εγκληματικά επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο και η Μεσόγειος γεμίζουν πτώματα ακόμα και μικρών παιδιών. Οι απειλές από την κυβέρνηση της τουρκικής πλουτοκρατίας κλιμακώνονται ενώ σημειώνεται η μεγαλύτερη μεταπολεμικά συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αν. Μεσόγειο. Με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και την στήριξη της λεγόμενης αντιπολίτευσης βαθαίνει η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, στην επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Γι αυτό καταστέλλονται με αγριότητα, με διώξεις και συλλήψεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, όπως έκανε με την κινητοποίηση των φοιτητών-μαθητών.
Σαν νησιώτες καταδικάζουμε την πολιτική, που δίνει γη και ύδωρ στις, βαμμένες με το αίμα γειτονικών μας λαών, συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε την πολιτική που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία με θύματα ολόκληρους λαούς, όπως αυτός της Συρίας, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δολοφονούν αθώους 7 χρόνια τώρα, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Οι ίδιοι λόγοι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα τροφοδοτούν και την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, να αμφισβητεί ανοικτά κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας, καθιστώντας την Ελλάδα στόχο ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών αντίπαλων της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους.
Αν τους το επιτρέψουμε, δε θα διστάσουν στιγμή, στο βωμό της εξυπηρέτησης των κερδών τους, να μετατρέψουν εμάς και τα παιδιά μας σε αναλώσιμα υλικά των αιματηρών σχεδιασμών τους.
Σηκώνουμε τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, ορθώνουμε ταξικό φραγμό στην ένταση της εκμετάλλευσης.
Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!
*Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
*Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
*Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
*Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
*Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Να επιστραφούν στον λαό μας τα κλεμμένα στα χρόνια των μνημονίων. Να διαγραφεί μονομερώς το χρέος που φόρτωσαν στον λαό μας.
*Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
*Μαζικές προσλήψεις για την δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, υγεία εδώ και τώρα.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΛΙΜΑΝΙ)

(φωτό: αρχείου)

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*