Εργατική Πρωτομαγιά στη Σύρο: Δύο συγκεντρώσεις, ένας «εχθρός» (φώτος)

 
 
 

Στη «σκιά» του χθεσινού τραγικού ατυχήματος που κόστισε τη ζωή σε δύο εργαζόμενους του δήμου Τήνου γιορτάστηκε σήμερα στη Σύρο η Εργατική Πρωτομαγιά.

Στο στόχαστρο όσων συμμετείχαν στις δύο ξεχωριστές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν – για ακόμη μια φορά – η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον τομέα των κοινωνικών παροχών και την πρόνοιας, ενώ όλοι εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον άδικο χαμό των εργαζομένων του δήμου Τήνου.

protomagia 2

protomagia 3

protomagia 4
Η πρώτη συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί από το Εργατικό Κέντρο για τις 10:30 το πρωί, με εργαζόμενους από το ναυπηγείο, συνταξιούχους, συνδικαλιστές και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να δίνουν το παρών και να απευθύνουν χαιρετισμούς.

protomagia 5

protomagia 7

protomagia 6

Στη δεύτερη συγκέντρωση, έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συμμετείχαν μέλη από συλλόγους δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, μέλη του τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ.α. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης κινητοποίησης, εκφράστηκε κατ’ επανάληψη η έντονη αντίθεση τόσο σε (κάθε είδους) συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και στη «μετατροπή» του λιμανιού της Σύρου σε «ορμητήριο» των Αμερικάνων.

protomagia 8

protomagia 9

protomagia 11

protomagia 12

protomagia 13

protomagia 14
Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή και στις δύο συγκεντρώσεις ήταν ισχνή, γεγονός που φανερώνει ότι η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί την Πρωτομαγιά αργία και όχι απεργία.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*