Εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων όλων των ενοριών της Σύρου

Άκης Αξαόπουλος
29/05/2018 00:42
 
 
 

Με μια συγκινητική εκδήλωση τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων όλων των ενοριών της Σύρου γιόρτασαν τη λήξη της φετινής κατηχητικής περιόδου στους αύλιους χώρους του εμβληματικού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Αληθινής, με τη συνέργεια των εφημέριων, των κατηχητριών, των κατηχητών και των συνεργατών τους.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν θεατρικό δρώμενο σχετικό με την εύρεση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πλαισιωμένο με ποιήματα, τραγούδια και τη συμμετοχή της χορωδίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου, υπό τον μουσικοδιδάσκαλο κ. Ρούσσο και τη συνοδεία ακορντεόν από τον μουσικό κ. Κοντό.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Χαλκιά, οι δημοτικές σύμβουλοι κυρίες Καζαντζάκη και Αγγελοπούλου, ο Ταξίαρχος των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Περιφερείας Ν. Αιγαίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Σύρου, ο Λιμενάρχης Σύρου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και πλήθος γονέων και παιδιών.

Ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τα παιδιά και τους κατηχητές, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία, τονίζοντας ότι το Κατηχητικό Σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για το πολύ όμορφο και ευαίσθητο μέρος της κοινωνίας που είναι τα παιδιά και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον ιδιοκτήτη του Κτήματος, Πλοιοκτήτη κ. Μαρτίνο, ο οποίος – εκτός από τη φιλοξενία – προσέφερε και πλούσια δοχή στους πολυπληθείς παρισταμένους.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*