Στην «Κοινωνική Συμμαχία» και την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
30/05/2018 15:56
 
 
 

Ημέρα πανελλαδικής απεργίας η αυριανή και ταυτόχρονα «Πανεθνική Ημέρα Δράσης», την οποία διοργανώνει η «Κοινωνική Συμμαχία», μια πρωτοβουλία επαγγελματικών κυρίως φορέων, όπου συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο, καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην νέα αυτή δράση, που στοχεύει σε μια ανθρωποκεντρική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και στην ανόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μακριά από την πόλωση και τον λαϊκισμό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέες και νέους των Κυκλάδων και της Σύρου στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων συμμετέχει στην απεργία και στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης στις 30 του Μάη 2018. Συμμετέχουμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην λιτότητα, στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση.
Οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη χώρα σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία. Θύματα είναι οι πιο υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας. Ανεργία, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, δημευτική φορολόγηση και εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων της κρίσης, συνθέτουν την αδιέξοδη δυστοκία που βιώνουμε όλοι.
Ο λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.
Για το λόγο αυτό, οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της κοινωνίας των πολιτών αναλαμβάνουμε ενιαία δράση και συγκροτούμε μια νέα, ευρεία κοινωνική συμμαχία. Όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την «παλινόρθωση» της ελληνικής κοινωνικής και οικονομίας. Αντιτασσόμαστε έμπρακτα στην πόλωση. Ενώνουμε δυνάμεις, ενεργούμε συλλογικά, αθροίζουμε εμπειρία και τεχνογνωσία.
Για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε ένα ρεαλιστικό και δίκαιο εθνικό σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης. Βασικοί πυλώνες της νέας προσπάθειας είναι η ανθρωποκεντρική, διατηρήσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, που στηρίζεται στο κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Στις 30 Μαΐου 2018 η «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης.
Χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων. Στόχος μας είναι η Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει.
Οι φορείς που συγκροτούμε την «Κοινωνική Συμμαχία»:
1. Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας
2. Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων
3. Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας
4. Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
5. Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
6. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
7. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
8. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
9. Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
10. Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας
Όλοι στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10:30 το πρωί.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*