Ερμούπολη: Παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές

Άκης Αξαόπουλος
03/06/2018 01:29
 
 
 

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε χθες ειδική παράκληση υπέρ ενισχύσεως και διαφωτίσεως των υποκειμένων στις Πανελλαδικές, αλλά και στις προακτήριες εξετάσεις, μαθητών, συνευχομένου του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Το παρών έδωσαν, επίσης, ο διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Μιχαλόπουλος, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σύρου κα Δεριζιώτη, ο λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, παρόντες και απόντες, καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τους διένειμε ως ευλογία εικόνα του Χριστού. Στο τέλος, προσφέρθηκε σε όλους μικρό κέρασμα στα πρόπυλα του Ναού.

Το μήνυμα του μητροπολίτη Σύρου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,

Τούτες τις μέρες, κατά τις οποίες οι κόποι μιας μακροχρόνιας προσπάθειάς σας δοκιμάζονται μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η σκέψη, οι ευχές και οι προσευχές μου βρίσκονται συνεχώς κοντά σας, να καθησυχάζουν το άγχος σας και να καταπραΰνουν την αγωνία σας.

Εκείνο, όμως, που θέλω να σας τονίσω είναι ότι η έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν ορίζει ούτε προδιαγράφει την κατεύθυνση της ζωής σας.

Η εισαγωγή σε κάποια σχολή είναι μεν μία προϋπόθεση για την επαγγελματική επιτυχία, αλλά αυτό δεν είναι ούτε δεσμευτικό, ούτε απόλυτο, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας.

Ο κύκλος του αγώνα που κάνουμε όλοι για να συναντήσουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δεν κλείνει ποτέ!

Με ηρεμία και ψυχραιμία, με εμπιστοσύνη στη Χάρη του Θεού, τον εαυτό σας και τις γνώσεις σας, θα νικάτε σε κάθε μάχη της ζωής σας και θα ξεπερνάτε τα όποια εμπόδια αντιμετωπίσετε στον αγώνα της προσωπικής σας ολοκλήρωσης και της κοινωνικής σας καταξίωσης!

Σας εύχομαι ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» και σας διαβεβαιώνω ότι στη ζωή που τώρα ανοίγεται μπροστά σας, θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας, συμπαραστάτης και βοηθός σας, καμαρώνοντας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας, για την πρόοδό σας, συγχαίροντάς σας για τις επιτυχίες σας και στηρίζοντάς σας στις δυσκολίες σας.

Με πατρικές ευχές και αγάπη
† Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*