City Lab στην Ερμούπολη για τον 2ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις

Άκης Αξαόπουλος
05/06/2018 00:28
 
 
 

Στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχωρά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity).

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Στο πλαίσιο ενεργής συμμετοχής ομάδων από ολόκληρη την Ελλάδα, η ΚΕΔΕ – σε συνεργασία με Δήμους – θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των δήμων (κάλυψη εξόδων μετάβασης και διαμονής) θα ταξιδέψουν δωρεάν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει τον Ιούνιο προκειμένου να συμμετέχουν.
Η Ερμούπολη είναι μεταξύ των 16 πόλεων, στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab και ομάδες από την περιοχή μας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους στις 8 Ιουνίου, κατά τις ώρες 15:00-20:00, στην Αίθουσα Γ. Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου.
Φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη επιχειρήσεων και όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων του δήμου και της Ερμούπολης πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής με καταληκτική ημερομηνία 3 ημέρες πριν το κάθε CityLab, η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από επιτροπή της ΚΕΔΕ και όσοι προκριθούν, θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο City Lab στις 8 Ιουνίου.

Πρόγραμμα CityLab
*15:00 – 15:30 Προσέλευση – Εγγραφές
*15:30 – 15:45 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί
*15:45 – 16:00 Προβλήματα – Ζητήματα της τοπικής κοινωνίας – προβλήματα της πόλης
*16:00 – 18:00 Παρουσιάσεις ομάδων
*18:00 – 19:00 Αξιολόγηση – Διάλειμμα
*19:00 – 19:15 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων – Βράβευση

Για περισσότερες πληροφορίες:
Website: http://crowdhackathon.com/smartcity2
Facebook: https://www.facebook.com/groups/citychallenge
Αίτηση συμμετοχής Citylabs: http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*