Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στη χρήση του μπαμπού για κατασκευή και διακόσμηση επαγγελματικού χώρου

Άκης Αξαόπουλος
06/06/2018 00:53
 
 
 

Σκέφτεστε να σπάσετε τη μονοτονία στο χώρο εργασίας σας και να του χαρίσετε μια εξωτική χροιά με μπόλικη χαλαρότητα και ανεμελιά;

Τότε αν μη τι άλλο δεν πρέπει να παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό του οποίου η δημοτικότητα ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο. Ποιό είναι; Μα, θέλει και ρώτημα;
Μιλάμε ασφαλώς για το μπαμπού!

Με τη λέξη μπαμπού, αναφερομάστε σε μια τεράστια συνομοταξία φυτών που αριθμεί αρκετές εκατοντάδες είδη – κάπου πάνω από 1500 για την ακρίβεια. Χρησιμοποιείται χλωρό χαρίζοντας μας όμορφες και πυκνές περιφράξεις, καθώς όμως πρόκειται για ένα άκρως υδρόφιλο υλικό που σε ζωντανή μορφή θα δυσκολευτεί να επιβιώσει στο πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα της χώρας μας, στο άρθρο αυτό θα επικεντρωθούμε κυρίως στους ξηρούς ιστούς μπαμπού και τις διάφορες χρήσεις τους.

Μιλώντας για ξηρούς ιστούς μπαμπού, μιλάμε για ένα μερικώς επεξεργασμένο προϊόν που έχει κοπεί την κατάλληλη περίοδο, έχει αποξηρανθεί στον αέρα και εν συνεχεία έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ενάντια στους μύκητες και το σαράκι.

Με ιστούς μπαμπού μπορείτε να υλοποιήσετε εντυπωσιακές, τροπικές κατασκευές και διακοσμήσεις, χρησιμοποιώντας τους ολόκληρους, κομμένους εγκάρσια ή σε δακτύλιους, στη φυσική τους κατάσταση, ή αν θέλετε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής τους μπορείτε να τους συντηρήσετε με βερνίκι ή κερί, καθώς και να τους βάψετε σε χρώματα της αρεσκείας σας.

Εντυπωσιακές πέργολες και επιβλητικοί φράχτες είναι ενδεικτικά οι δύο πιο συνήθεις εφαρμογές που θα δείτε με ιστούς μπαμπού στην Ελλάδα. Όσοι όμως έχετε ταξιδέψει στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, σίγουρα θα έχετε δει τους ιστούς μπαμπού να χρησιμοποιούνται στην επιπλοποιία, σε παραγωγή ειδών οικιακής χρήσης, την κατασκευή σκαλωσιών σε τεράστιους ουρανοξύστες, αλλά και επιβλητικά κτίρια εξολοκλήρου κατασκευασμένα από ιστούς μπαμπού.
Πρόκειται για ένα υλικό οικολογικό, πλήρως ανακυκλώσιμο, εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, κυριολεκτικά για 1000 διαφορετικές χρήσεις – μόνο η φαντασία μπορεί να βάλει όριο στο τι μπορεί να κατασκευάσει κανείς έχοντας προμηθευτεί ξηρούς και κατάλληλα επεξεργασμένους ιστούς μπαμπού.

Στο Εcoshadow.gr, βρήκαμε μεγάλη ποικιλία σε ιστούς μπαμπού, που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν για κάθε κατασκευή και διακόσμηση που έχετε φανταστεί.

(Visited 242 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*