Διαλέξεις πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε μαθητές Γυμνασίων της Σύρου

 
 
 

dialeksi mathites gymnasion syroy 1

Διαδραστικές ομιλίες σε μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σύρου πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, παρουσιάστηκε προσαρμοσμένο οπτικοακουστικό υλικό κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ τονίστηκαν και συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητα των παιδιών, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνης ασφαλείας, η κίνηση στο δρόμο, η αποφυγή οδήγησης υπό την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο.
Παράλληλα, προβλήθηκαν ενδεικτικοί τρόποι αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων, προστασίας του οδικού περιβάλλοντος και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που χρησιμοποιούν μεταφορικά μέσα.

dialeksi mathites gymnasion syroy 2
Οι διαλέξεις έγιναν τόσο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όσο και σε εγκαταστάσεις των εκπαιδευτικών μονάδων, με την παρουσία συνολικά 165 μαθητών, οι οποίοι – μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους – είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφορικού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την πληροφόρηση των μαθητών.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*