Τη χρηματοδότηση των δήμων για ζητήματα μετανάστευσης και προσφύγων ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

admin
28/04/2015 21:30
 
 
 

Το αίτημα να τυγχάνουν και οι δήμοι χρηματοδότησης για να διαχειριστούν ζητήματα μετανάστευσης και προσφύγων μετέφερε στον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Σε συνάντηση των δύο ανδρών που πραγματοποιήθηκε χθες στο Στρασβούργο, ο κ. Πατούλης μετέφερε στον κ. Αβραμόπουλο τις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς δήμους της χώρας.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι ήδη αρκετοί δήμοι σήκωναν μεγάλο βάρος για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων κατά βάση με δικά τους μέσα, πλέον οι ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με ίδια μέσα της Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά αναγκαίο και επείγον να διασφαλιστεί χρηματοδότησή τους, μέσα από τα κονδύλια που εισπράττει η κεντρική κυβέρνηση για το σκοπό αυτό.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται πως είναι καθοριστική η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπισή του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης επανέλαβε πως η θέση της ΚΕΔΕ για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών είναι πως αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα, για το οποίο χρειάζεται να συνδράμουν όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης, κι όχι μόνον οι χώρες πρώτης υποδοχής. «Η ευρωπαϊκή όμως διάσταση δεν αναιρεί την υποχρέωση της Ελλάδος να αποκτήσει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης.

(φωτό: kerdos.gr)

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*