Μήνυμα Κόκκινου για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Ημέρα αγώνα και τιμής της εργατικής τάξης»

Άκης Αξαόπουλος
02/05/2019 16:28
 
 
 

Απαρχή για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζει τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στο σχετικό μήνυμα που εξέδωσε, ο κ. Κόκκινος υποστηρίζει ότι μόνο μέσω της ενότητας θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται τα κατοχυρωμένα δικαιώματα τους και να αγωνιστούν ενάντια στην εκμετάλλευση.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Κόκκινου:
Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενωμένοι ενάντια στην εκμετάλλευση και στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που διαλύουν την ελληνική κοινωνία και υποθηκεύουν το μέλλον μας
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα και τιμής της εργατικής τάξης, που με τη διαχρονική της πάλη προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.
Οι μαζικοί αγώνες των εργατών του Σικάγου το 1886, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του οκταώρου, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν υγείας – παιδείας – πολιτισμού κ.τ.λ.
Στη χώρα μας τα τελευταία δέκα (10) χρόνια, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι γυναίκες και οι νέοι, πληρώνουν τις άδικες μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που έχουν οδηγήσει πάνω από το ⅓ του πληθυσμού μας στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Το κοινωνικό κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, στοχοποιούνται. Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται. Η δημόσια περιουσία εκποιείται «αντί πινακίου φακής».
Η πολιτική της ασυνέπειας, των αντιλαϊκών μέτρων, των φοροεπιδρομών και της λιτότητας, ακολουθεί την Κυβέρνηση, που εκλέχτηκε με διαφορετική ατζέντα.
Οι διαβεβαιώσεις για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, είναι άνευ περιεχομένου και αφορά μόνο τις προεκλογικές κυβερνητικές ανάγκες! Οι μνημονιακές δεσμεύσεις μένουν στην Ελλάδα και επιβαρύνουν καθημερινά τους Έλληνες. Οι βάρβαρες πολιτικές συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια, με την απειλή για περαιτέρω μείωση των μισθών και συντάξεων και την εφαρμογή νέων ανάλγητων πρακτικών κατά της ελληνικής κοινωνίας.
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών. Με ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, καλούμαστε σε ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποκρούσουν την επίθεση που δεχόμαστε.
Αγωνιζόμαστε για πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα:
*Ειρήνη
*Δημοκρατία
*Δικαιοσύνη
*Ισότητα
*Ελευθερία
*Εργασιακά Δικαιώματα
*ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό
*έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» την Τρίτη 1η Μαΐου.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*