Νομοθετική ρύθμιση για πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών προτείνει η ΚΕΔΕ

admin
23/06/2015 12:36
 
 
 

Η επανασύσταση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Σε ό,τι αφορά στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, η ΚΕΔΕ τόνισε ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Κι αυτό, διότι η πρόβλεψη για εθελοντική επιστροφή δημοτικών αστυνομικών που είχαν μεταταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και σε σωφρονιστικά καταστήματα στη Δημοτική Αστυνομία, περιόρισε σημαντικά τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που επέστρεψαν στους δήμους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις δήμων που αδυνατούν να προχωρήσουν στην επανασύσταση της υπηρεσίας, λόγω μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Το αίτημα που διατυπώθηκε από τον κ. Πατούλη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι να προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση η πρόσληψη δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και των ίδιων των πόλεων, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, συμφωνήθηκε η σύσταση μόνιμης Επιτροπής μεταξύ της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο τη Διαχείριση Τοπικών και Διατοπικών Προβλημάτων Ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την προώθηση λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*