«Από το Α ως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς» στη Νάξο

Άκης Αξαόπουλος
13/11/2019 20:29
 
 
 

 

Οι Κοινωνικές Δομές «Κέντρο Κοινότητας» και «Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων» και με τη συνεργασία των φορέων «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)», «Μαζί για την Εφηβική Υγεία – Επιστημονικός Οργανισμός», «ΕΚΠΑ Ιατρική Σχολή», «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών», «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA, συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα «Από το Α ως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς».

Το εν λόγω πρόγραμμα θα αποτελείται από διαδραστικές συναντήσεις με σκοπό την ενημέρωσή των συμμετεχόντων γονέων σε θέματα που τους αφορούν σχετικά με τα παιδιά τους με ενδεικτική θεματολογία τα κάτωθι:
• Οι σύγχρονες προκλήσεις στη διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Ο ρόλος του γονέα.

• Κάπνισμα, μια παιδιατρική νόσος

• Ανάπτυξη παιδιού και εφήβου, η Νόσος της Νάξου

• Διαχείριση του άγχους των Πανελλήνιων εξετάσεων

• Γυναικολογία στην εφηβεία

Στις συναντήσεις θα εισηγούνται επιστήμονες, από την Αθήνα και τη Νάξο.

Το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου (οδός Ελ. Βενιζέλου, έναντι εργατικών κατοικιών) από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Μάιο του 2020, την τελευταία Τετάρτη έκαστου μήνα από τις 18:00 έως τις 20:00. Θα πραγματοποιηθούν επτά συναντήσεις και θα αναπτυχθούν συνολικά επτά θεματικές ενότητες, μία ανά μήνα/συνάντηση. Οι συμμετέχοντες γονείς οφείλουν να έχουν σταθερή προσέλευση, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη συνέχεια και να επιτύχει ο στόχος της «ακαδημαϊκής εκπαίδευσής».

Η αίτηση υποβάλλεται στο Κέντρο Κοινότητας κατά τις ώρες λειτουργίας του 7:00 έως 15:00 μέχρι και τις 22/11/2019.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα 2285024844 και 2285025643.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(Visited 279 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*