Φίλτρο αυτοκινήτου και συμβουλές συντήρησης

Άκης Αξαόπουλος
26/11/2019 18:56
 
 
 

 

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα βασικό στοιχείο, το Φίλτρο είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στο αυτοκίνητο. Γενικά, έχουν τοποθετηθεί οι σωλήνες και οι εύκαμπτοι σωλήνες για να αποτρέπεται η ανάμιξη ακαθαρσιών με αέρια και υγρά, επιτρέποντας τη ροή καθαρού υγρού μόνο. Φτιαγμένο από χαρτί, υφάσματα ή πλαστικό ανάλογα με το μπορεί να είναι μίας χρήσης ή να πλένονται και είναι πιο κοινά για τα καύσιμα, το πετρέλαιο, τον αέρα και τον κλιματισμό.

Πρόληψη

– Τα φίλτρα αυτοκινήτων είναι φυσικά εξαρτήματα φθοράς με διάρκεια ζωής που καθορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματος.
– Αναθεώρηση τουλάχιστον ανά διετία
– Τα φίλτρα για το πλύσιμο ιδανικά πλένουν το εξάρτημα κάθε 10.000 χιλιόμετρα.

Συντήρηση

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η μακροχρόνια διάρκεια ζωής του εξαρτήματος του κινητήρα, η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, η σωστή λίπανση και η ποιότητα του αέρα στο όχημα είναι με αντικατάσταση ή καθαρισμό εντός των ορίων του κατασκευαστή.

Συμβουλές για την αλλαγή φίλτρου αυτοκινήτου

1. Φίλτρο λαδιού
Το φίλτρο λαδιού έχει τη λειτουργία να διατηρεί τη βρωμιά μεγαλύτερη από το λάδι αυτοκινήτου, χωρίς να αφήνει να φθάσει στον κινητήρα. Για να αποφευχθεί η απόφραξη του φίλτρου, συνιστάται η αλλαγή του φίλτρου λαδιού κάθε φορά που πραγματοποιείται αλλαγή λαδιού.

2. Φίλτρο αέρα κινητήρα
Το φίλτρο αέρα του κινητήρα είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι των μηχανών αυτοκινήτων, καθώς αποτρέπει την επαφή υγρασίας, σωματιδίων σκόνης και άλλων ρύπων με τον κινητήρα και συμβάλλει στην απόδοση του κινητήρα καθώς και στην προστασία άλλων κινούμενων μερών στο εσωτερικό του κινητήρα. Για να διατηρήσετε την απόδοση του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση, συνιστάται η αλλαγή του φίλτρου αέρα του κινητήρα κάθε 15 έως 20.000 km, καθώς ένα βρώμικο φίλτρο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα και να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου.

3. Φίλτρο καυσίμου
Το φίλτρο καυσίμου έχει τη λειτουργία της παγίδευσης ουσιών στο καύσιμο που μπορεί να βλάψει τα εξαρτήματα του συστήματος καυσίμου. Σε οχήματα με καρμπιρατέρ, συνιστάται να αλλάζετε το φίλτρο από κάθε τροχό 8 έως 15 χιλιομέτρων, ενώ τα αυτοκίνητα με απευθείας έγχυση μπορούν να αναμένουν τους τροχούς 15 έως 40 χιλιομέτρων, όπως συνιστά ο κατασκευαστής.

4. Φίλτρο αέρα ή φίλτρο καμπίνας
Αυτός ο τύπος φίλτρου γίνεται για να διατηρήσει τη ρύπανση του αέρα και να μας εμποδίσει να αναπνεύσουμε κυρίως τους ρύπους που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Συνιστάται ιδιαίτερα να αλλάζετε αυτό το φίλτρο κάθε 6 μήνες έως 1 έτος, ανάλογα με το επίπεδο του μολυσμένου αέρα που αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση.

Μετά από αυτές τις συμβουλές, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το φίλτρο και τα άλλα εξαρτήματα αυτόματης φόρτωσης και, στη συνέχεια, να κάνετε check out: τα εξαρτήματα αυτοκινήτων βοηθούν Rexbo.gr.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.