Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια, καταιγίδες και 9 μποφόρ

admin
12/01/2015 09:27
 
 
 

• Οι θυελλώδεις άνεμοι θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα καθώς θα πνέουν 8 με 9 μποφόρ

• Νέα κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας 
• Χιόνια θα πέσουν ξανά ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, την Κρήτη και την Πελοπόννησο
• Σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης

Μετά το μικρό διάλειμμα… από την κακοκαιρία που έφερε χιόνια ακόμα και στα νησιά των Κυκλάδων, νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις από 8 έως και 9 μποφόρ.

 

 

Πρόγνωση καιρού για τις Κυκλάδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τη Δευτέρα στα νησιά των Κυκλάδων, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

 

Ο καιρός αναλυτικά και στις άλλες περιοχές της χώρας

ΑΤΤΙΚΗ: Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ από το απόγευμα θα σημειωθεί σημαντική πτώση.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές.Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστουν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι στη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 και αργά το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια απο’5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*