Μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο

Newsroom
12/02/2020 12:40
 
 
 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αμοργού τελέστηκε χθες στη νήσο Κίναρος Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη κατά την διάρκεια νυχτερινής άσκησης.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2016, όταν οι Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς και Ελευθέριος Ευαγγέλου (που επέβαιναν στο μοιραίο Agusta Bell), έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους.

Θέλοντας να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Αμοργού τέλεσε μνημόσυνο για τα τέσσερα έτη από τον άδικο χαμό των Ελλήνων αξιωματικών, στον τόπο που σημειώθηκε η τραγωδία.
Παρόντες στο Μνημόσυνο που τέλεσε ο ιερέας Αντώνιος Δεσποτίδης ήταν ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Πλοίαρχος Φώσκας Αθανάσιος, Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Καραϊσκος Ελευθέριος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού, οι προϊστάμενοι του Αστυνομικού Σταθμού και του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού, αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, κάτοικοι της Αμοργού και η μοναδική κάτοικος του νησιού, η κυρά Ρηνιώ Κατσοτρούχη με τον γιό της Γιώργο.


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παρόντες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.


«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2016, κατέπεσαν σε αυτό το κομμάτι ακριτικής Αμοργιανής γης, υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα και την ασφάλεια μας. Πέρασαν στην αιωνιότητα και παράλληλα έχουν γίνει ένα κομμάτι της ιστορίας, τους έθνους και της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Εμείς προσευχόμαστε καθημερινά για την ανάπαυσή τους, θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους. Προσευχόμαστε για την υγεία των οικογένεια τους και για τη δύναμη της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυρία Ειρήνη για όλους εμάς και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που αποφασίζουν να μείνουν σε ακριτικά μέρη όπως είναι η Κίναρος, όπως είναι η Αμοργός, αποτελεί ένα φάρο. Ένα φάρο αυταπάρνησης, ένα φάρο καθήκοντος και ένα φάρο πατριωτισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Αμοργού κ. Καραϊσκος.

(Πηγή: dimos.amorgos.gr, φωτογραφίες: amorgos-news.gr)

(Visited 178 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*