Δήμος Μυκόνου: Διάθεση αντισηπτικών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Newsroom
18/02/2020 12:04
 
 
 

 

Στη διάθεση εγκεκριμένων αντισηπτικών σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού προχώρησε χθες ο Δήμος Μυκόνου, με σκοπό την πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 20 δοχεία των 475ml με αντισηπτικό υγρό στα Νηπιαγωγεία, και παράλληλα θα δοθούν 960 τεμάχια αντισηπτικού υγρού των 100ml για τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών.

Λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων στα φαρμακεία η προμήθεια και κατ’ επέκταση η διάθεση στους μαθητές θα γίνεται τμηματικά. Η προμήθεια των εν λόγω αντισηπτικών πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος κ. Κουκάς ανέφερε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής το θέμα της δημόσιας υγείας, ειδικά των μαθητών. «Ειδικά σε αυτή την περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε μέσω τηςΠρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπήςτην αγορά αντισηπτικών για τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε ετοιμότητα για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων δράσεων και πρωτοβουλιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.