Απεργιακή Επιτροπή Νάξου: «Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!»

Newsroom
21/02/2020 13:38
 
 
 

 

Με τη συμμετοχή εργαζόμενων, συνταξιούχων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη η απεργιακή συγκέντρωση της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κορρές, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, ενώ νωρίτερα, από το βήμα της συγκέντρωσης, χαιρετιστήριο μήνυμα στήριξης στον αγώνα του τηνιακού λαού ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών απηύθυνε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Κορρές.


Ο κ. Κορρές τόνισε την ανάγκη να παραμένουν σε εγρήγορση κάτοικοι και φορείς όλων των νησιών, ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά, καλώντας ταυτόχρονα σε διεκδίκηση προκειμένου να αποσυρθούν άμεσα οι άδειες από τους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας, αλλά και για να δημιουργηθεί αποκλειστικά δημόσιος κρατικός φορέα διαχείρισης της ενέργειας, που θα αξιοποιεί τους ενεργειακούς πόρους για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με φθηνή ενέργεια.


Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Απεργιακή Επιτροπή Νάξου αναφέρεται ότι «οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα, το οποίο μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση και στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας».


«Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να “επενδύονται” οι συντάξεις με όρους χαμηλού-μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

(Visited 186 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*