Κορωνοϊός: «Δίχτυ Αγάπης» από τον Δήμο Μυκόνου

Newsroom
23/03/2020 20:41
 
 
 

 

Τη σύσταση προσωρινής υποστηρικτής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με τίτλο «Δίχτυ Αγάπης» ανακοίνωσε ο Δήμος Μυκόνου, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι της νόσου covid-19.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στην εν λόγω δομή (η οποία θα τεθεί σε λειτουργία από την Τρίτη 24 Μαρτίου) αφορούν στην καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου και την εξυπηρέτηση αυτών για την κάλυψη των αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, καλούνται να συνδράμουν στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων, στη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά, και κάθε άλλη εργασία με σκοπό την αποτροπή διάδοσης του ιού SARS-CoV-2.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 22890-28636 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: menoumespiti@mykonos.gr

Προϊστάμενος της δομής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Ασφάλειας, Καθημερινότητας και Κοινωνικής Προστασίας Μιχάλης Ζουγανέλης (Μπαλτάς).

Η δομή θα λειτουργεί σε συνεργασία με την πρόεδρο του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή, τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπαλλήλους του οργανισμού, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, καθώς και τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου για τον σκοπό αυτό.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, τόνισε: «Η αντιμετώπιση της πανδημίας προϋποθέτει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάνω από όλα αλληλεγγύη. Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στη σύσταση αυτής της προσωρινής δομής κοινωνικής πρόνοιας για να είναι έτοιμος να παρέχει έγκαιρη και ουσιαστική βοήθεια σε όποιον συμπολίτη μας το χρειάζεται. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους εθελοντές που αποδεικνύουν ότι η τοπική μας κοινωνία διακρίνεται για την ανθρωπιά και την αυταπάρνησή της».

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*