Ανακοίνωση του Γ. Βλασερού για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Άκης Αξαόπουλος
09/05/2020 00:45
 
 
 

 

Η απώλεια του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού πρώην υπουργού Υγείας και πρώην βουλευτή Δωδεκανήσων αφήνει ένα δυναπλήρωτο κενό στην ιατρική και στα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας και στα νησιά μας.

Απ’ όπου πέρασε άφησε την δημιουργική του σφραγίδα. Ως διευθυντής στα νοσοκομεία “Γεννηματά”, “Ωνάσειο”, “Αττικόν” ως πρόεδρος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ως υπουργός στο Υγείας με τις παρεμβάσεις του στην δημιουργία των περιφερειακών νοσοκομείων, του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ ) στην τηλεϊατρική στο ΕΚΑΒ και στις αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά.

Είχα προσωπική εμπειρία ως δασκάλου μου στο Ιπποκράτειο, συναδέλφου μου στην καρδιολογία, ως μέλους εμού προέδρου αυτού στο ΔΣ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και συντρόφου στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Είχε σταθερές θέσεις και αξίες που υπερασπιζόταν σθεναρά.

Διέθετε ισχυρή επιστημονική σκέψη με υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο και ήταν ένας σπουδαίος κλινικός γιατρός ,στον οποίο εμπιστεύτηκε την τύχη της υγείας του ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ήταν σπουδαίος δάσκαλος. Έκρινε αξιοκρατικά τους συνεργάτες του ιατρούς και τους έδινε τα εφόδια να εξελιχθούν με αποτέλεσμα να παράξει μια σπουδαία ομάδα νέων καρδιολόγων.

Πραγματικός αγωνιστής της επιστήμης αλλά και της ζωής.

Δυστυχώς στην πολυήμερη και σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι στον εχθρό ιό τελικά δεν τα κατάφερε…

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Τζένη και τους λοιπούς συγγενείς του.

Δρ Ιωάννης Βλασερός
Ιατρός καρδιολόγος
Αν.Γραμματέας Τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

(Visited 249 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*