Και η Νάξος συμμετέχει στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό!

admin
05/10/2015 08:51
 
 
 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξη τους στον μητρικό θηλασμό, συμμετέχοντας στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Σε αυτή την εκδήλωση – γιορτή συμμετέχει και η Νάξος, όπου μανούλες θηλάζουσες, μέλλουσες μανούλες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μανούλες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Καφέ “Cream(Παραλία Χώρας Νάξου).

Aν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις. Η εκδήλωση διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από την ομάδα ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/groups/kykladesthilasmos, kykladesthilasmos@yahoo.com). Παράλληλα, θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα δοθεί η ευκαιρία στις μητέρες να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά και απορίες!

Σημειώνεται ότι οι μητέρες που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή, αποτελούν μέλη ομάδων του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς από το 1992 από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου. Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία: Μπορεί να Δουλέψει!».

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*