Σύρος: Προσβάσιμες στα ΑμΕΑ οι παραλίες του Γαλησσά και των Αγκαθωπών

Newsroom
21/07/2020 15:27
 
 
 

Συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, διαδρόμους πρόσβασης από τους χώρους στάθμευσης, ξύλινο αποδυτήριο και ομπρέλες για χρήση από ΑμΕΑ διαθέτουν πλέον οι παραλίες του Γαλησσά και των Αγκαθωπών.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού της παραλίας του Γαλησσά και των Αγκαθωπών», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της, με συνολικό κόστος προμήθειας 89.822€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μαζί με τις παραλίες Βάρης και Βούλγαρη, όπου ήδη από την προηγούμενη χρονιά χρησιμοποιείται ανάλογος εξοπλισμός για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ στη θάλασσα, οι παραλίες του Γαλησσά και των Αγκαθωπών συγκαταλέγονται στους ολοκληρωμένους τουριστικούς προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς στη Σύρο, η οποία είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της χώρας που απαριθμεί τέσσερις παραλίες φιλικές και προσβάσιμες για ΑμEA.


Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο του προσβάσιμου τουρισμού και του γενικότερου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην παραλία του Γαλησσά από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αληφραγκή, του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Κουταβά, της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Αγγ. Πρίντεζη και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας κας Τ. Πρίντεζη.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*