Σύρος: 18 τόνους μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών συγκέντρωσε η ανταποδοτική ανακύκλωση μέσα σε 9 μήνες!

Newsroom
21/09/2020 11:55
 
 
 

 

Ακόμη 8 τόνους μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών συγκέντρωσε η δράση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στη Σύρο, όπως έκανε γνωστό ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η ανταπόδοση ανά τόνο προσφέρεται σε δωροεπιταγές από super market με διαχειριστή την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ στην παρούσα χρονική στιγμή μέρος του αντιτίμου θα δοθεί σε δωροεπιταγές για σχολικά είδη, απαραίτητα για την στήριξη των μαθητών.

Συνολικά, από την έναρξη της δράσης τον Δεκέμβριο του 2019 έως σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί 18 τόνοι ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών, οι οποίοι – μέσω της ανακύκλωσης – δεν επιβάρυναν το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη μας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, μέσω του Φο.Δ.Σ.Α., έχει τοποθετήσει κόκκινους κάδους ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών σε δύο σημεία του νησιού:
*στην Ερμούπολη (στον δημοτικό χώρο στάθμευσης πλησίον Σκλαβενίτη) και
*στον Φοίνικα (έμπροσθεν του αγροτικού ιατρείου).

Η αντιπρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. κα Αγγελική Πρίντεζη απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, στον Αντιδήμαρχο Πέτρο Μώτο και στον προϊστάμενο της υπηρεσίας Γιάννη Χρόνη, καθώς και στους υπαλλήλους που βοήθησαν στην αποστολή του φορτίου. Επίσης, ευχαρίστησε ολόψυχα όλους τους πολίτες, «οι οποίοι στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και απέδειξαν έμπρακτα τόσο την περιβαλλοντική τους συνείδηση, όσο και την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον τους προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

(Visited 134 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*