Σύλλογος Εργαζομένων Α.Δ.Α.: «Η τρομοκρατία και η βία δεν θα περάσουν»

Newsroom
11/03/2021 15:24
 
 
 

Το «όργιο της κυβερνητικής – κρατικής τρομοκρατίας και βίας» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο οποίος επίσης, χαρακτήρισε «απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο» τον ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, με την καταστολή και την αστυνομοκρατία η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας, όσο και για τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί πολιτικές που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των φαρμακοβιομηχανιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Καταγγέλλουμε το όργιο της κυβερνητικής – κρατικής τρομοκρατίας και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Αποκορύφωμα, μέχρι στιγμής, οι απρόκλητες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές, η απρόκλητη επίθεση την Κυριακή 7 Μαρτίου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σε βάρος εργαζομένων ακόμα και οικογενειών με μικρά παιδιά, όπως και την επόμενη ημέρα μετά το πέρας της μεγάλης συγκέντρωσης δεκάδων σωματείων και φορέων της Αθήνας.

Ο απαράδεκτος και απολύτως καταδικαστέος ξυλοδαρμός του αστυνομικού, δεν μπορεί να διαγράψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Τα επαναλαμβανόμενα και κλιμακούμενα επεισόδια αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις «θερμοκέφαλων» / επίορκων αστυνομικών που βαδίζουν στα βήματα του Κορκονέα, του Μελίστα ή των ατιμώρητων δολοφόνων του Κουμή και της Κανελλοπούλου. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που με την καταστολή και την αστυνομοκρατία επιδιώκει να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Επιχειρούν ακόμα να προετοιμάσουν την επιβολή «σιωπής νεκροταφείου» για την επόμενη μέρα, όταν ο «λογαριασμός» της πανδημίας θα σταλεί στα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τα λαϊκά στρώματα.

Έναν χρόνο τώρα από το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας. Τα Λύκεια και τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, κλείνουν παιδικοί σταθμοί, αυξάνουν τα κρούσματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, οι χώροι εργασίας και τα Μέσα Μεταφοράς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού ενώ η κυβέρνηση αντί για γιατρούς και νοσηλευτές, προσλαμβάνει και «αξιοποιεί» ασύδοτες δυνάμεις καταστολής.

Λειτουργώντας ως πράκτορας ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμα και την ύστατη ώρα, αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία, θέτοντας πάνω από την ανθρώπινη ζωή τα συμφέροντα των εμπόρων υπηρεσιών «υγείας»… Τα νοσοκομεία, παρά την ηρωική προσπάθεια των υγειονομικών μετατρέπονται σε «μιας νόσου» με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία άλλων πασχόντων. Η κυβέρνηση, όπως και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποτάσσουν την ανάγκη για μαζικούς και ασφαλείς εμβολιασμούς στην κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών που θησαυρίζουν.

Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια μνημονίων οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, υπό την απειλή των προστίμων και των δολοφονικών «πτυσσόμενων μεταλλικών αστυνομικών ράβδων» αντιμετωπίζουν το φόβο του κορωνοϊού, της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της συνεχούς περικοπής δικαιωμάτων. Βιώνουν την ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς. Όλα στην υπηρεσία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι νόμοι για την απεργία και τις συγκεντρώσεις, το φακέλωμα των συνδικάτων, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών είναι μερικά από τα παραδείγματα. Δεν είναι τυχαίο που μέσα στην πανδημία και τις απαγορεύσεις, συνεχίζουν να φέρνουν το ένα μετά το άλλο τα αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως το πρόσφατο για την κατάργηση του 8ωρου, απαιτώντας να μην υπάρχουν λαϊκές αντιδράσεις.

Η τρομοκρατία και η βία, με ή χωρίς στολή, δεν θα περάσουν. Με αποφασιστικότητα και πείσμα, με συσπείρωση στα σωματεία μας απαντάμε: Δε φοβόμαστε.

Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε φωνή! Στηρίζουμε και συμμετέχουμε κάθε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11/03 το απόγευμα στην πλατεία Μιαούλη (6:00 μ.μ.).

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*