«Μετά την πανδημία: η κοινωνία των πολιτών πιο δυνατή, πιο ενεργή»: 1o webinar της ΟΣΥΓΥ

Newsroom
16/04/2021 11:21
  •  
  •  
  •  

Σχεδόν 50 γυναίκες από διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων συμμετείχαν (μέσω της πλατφόρμας zoom) στο 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων Συλλογικών Φορέων που διοργάνωσε με επιτυχία η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών (ΟΣΥΓΥ) «Οι Κόρες των Κυκλάδων» στις 10 και 11 Απριλίου 2021.

Πρόκειται για μια σημαντική και πρωτοποριακή – για τα ελληνικά δεδομένα – πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να καλύψει ένα πραγματικό κενό των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, στοχεύοντας αφενός στη βελτίωση της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των συλλογικοτήτων, στον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση των πρακτικών και μεθόδων εργασίας τους κι αφετέρου στην ανάπτυξη και ευημερία των μελών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες Σύλλογοι Γυναικών Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου «Ανωμερίτισσες», Πάρου «Αρηίς», Μάρπησσας, Νάουσας, Σερίφου, Σίφνου, Τήνου, Σύρου, Αμοργού, Αντιπάρου και Κύθνου παρακολούθησαν τους παρακάτω εισηγητές και εισηγήτριες:

*κ. Δημήτρη Καστανιά (Οικονομολόγο, Λογιστή Φοροτεχνικό).

*κα Μαρία Ζωΐδου (Προϊσταμένη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

*Δρ. Μαρία Μαυρίκου (στέλεχος Υπουργείο Οικονομικών).

*κα. Άννα Αναγνωστοπούλου (Επιστημονική Συνεργάτιδα, Εκπαιδεύτρια Εθνικού Κέντρου Δημόσια Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης).

*κ. Αλέξανδρο Χωνά (Γεωπόνο – Εκπαιδευτή ΕΛΓΟ).

*κ. Άννα Μαυρουδή (Πρόεδρο ΟΣΥΓΥ).

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της για την εθελοντική τους προσφορά την εποικοδομητική και εξαιρετικά χρήσιμη προσέγγιση των ζητημάτων, από την οποία προέκυψαν γενικά συμπεράσματα και σχεδιασμός για μελλοντικές δράσεις επιμόρφωσης.

Το επόμενο βήμα είναι το 2ο Webinar για την Επικοινωνιακή Διαχείριση και στη Νομική Στήριξη των Συλλόγων στις 23 Απριλίου 2021.

«Η πανδημία τα ανέτρεψε όλα: μηδενική αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινότητες, οικονομική ασφυξία, ανεργία στους/στις εργαζόμενους/-ες στον πολιτισμό. Αν προσθέσουμε και το ψηφιακό χάσμα των νησιών μας σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το μέλλον φαντάζει μη βιώσιμο. Έχουμε όμως ανάγκη να ονειρευθούμε ξανά, να οραματιστούμε το κοινό μας μέλλον με αλληλεγγύη και δημιουργικότητα, να φρέσκιες ιδέες και έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε. Τα σεμινάρια αυτά είναι αφετηρία για μια κοινωνία των πολιτών πιο δυνατή, πιο ενεργή μετά την πανδημία» δήλωσε η Πρόεδρος Άννα Μαυρουδή.

(Visited 30 times, 1 visits today)