Μήνυμα του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την Ημέρα του Νοσηλευτή

Newsroom
12/05/2021 4:58
  •  
  •  
  •  

Σήμερα, 12 Μαΐου, εορτάζεται διεθνώς η Ημέρα του Νοσηλευτή, η οποία καθιερώθηκε από το 1965 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων, προκειμένου να θυμίζει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία.

Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα φορτισμένη υπό το πρίσμα των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Το νοσηλευτικό προσωπικό, μαζί με όλους τους επαγγελματίες υγείας, για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνει μια άνιση μάχη με έναν επιθετικό ιό που έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Είναι οι μαχητές της πρώτης γραμμής που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις και με ό, τι εφόδιο διαθέτουν για να σώζουν ζωές, να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, να είναι ψύχραιμοι και να μη λυγίζουν κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης, να αντιδρούν άμεσα σε κάθε απρόβλεπτο σενάριο και γενικά να είναι κοντά και να φροντίζουν τον συνάνθρωπό τους που τους έχει απόλυτη ανάγκη.

Έρχονται, λοιπόν, αντιμέτωποι με μια μάχη που έχει νικητές, από τους οποίους αντλούν το κουράγιο και το ψυχικό σθένος για να συνεχίσουν το λειτούργημά τους. Καλούνται, όμως, να διαχειριστούν και την αναπόφευκτη απώλεια, καθώς η μάχη αυτή έχει πολλούς ηττημένους, ακόμη και συναδέλφους τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους, οι νοσηλευτές μας είναι οι ήρωες της καθημερινότητας. Όμως, δεν αρκεί μόνο η αναγνώριση της προσφοράς τους στα λόγια. Η πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το υγειονομικό σύστημα, ενισχύοντας τις δημόσιες δομές υγείας με προσωπικό αλλά και βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας, ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί στο έπακρο το υπέρτατο αγαθό της υγείας και αυτό μας αφορά όλους.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

(Visited 24 times, 1 visits today)