Ομάδα Αιγαίου: 27ος Διάπλους Αιγαίου με συνέπεια στην προσφορά, παρά τις δυσκολίες

Newsroom
12/06/2021 12:44
 
 
 

Φούρνοι, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Αμοργός, Φολέγανδρος και Κουφονήσι ήταν οι σταθμοί του 27ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η πανδημία στη διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών, η Ομάδα Αιγαίου βρέθηκε κοντά τους, αν και χρειάστηκε να αναβληθούν σημαντικές προγραμματισμένες καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, λόγω της ανησυχίας των κατοίκων για πιθανή διασπορά της COVID-19, αλλά και της δυσκολίας στις μετακινήσεις.

Παρόλα αυτά, η Ομάδα Αιγαίου κάλυψε τις ανάγκες αυτές με εξαιρετική επιτυχία, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στη διεξαγωγή του φετινού Διάπλου.

Στις 12 ημέρες του Διάπλου, τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου διένυσαν περισσότερα από 500 ναυτικά μίλια για να προσφερθούν υπηρεσίες στα προαναφερθέντα νησιά, με γιατρούς από 13 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό να συμμετέχουν στην αποστολή, εξετάζοντας 1.650 κάτοικοι.

Κάνοντας πράξη τη συνεργασία της Ομάδας Αιγαίου με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε) και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), δόθηκε η δυνατότητα στους κατοίκους να καλύψουν τις ανάγκες τους σε κρίσιμα για την υγεία τους θέματα.

Πέραν των ιατρικών εξετάσεων, οι κάτοικοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μικροβιολογικές / βιοχημικές εξετάσεις, καθώς και μαστογραφίες, χάρη στην κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Αμοργό.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην επίσκεψη της Ομάδας Αιγαίου στην Κίναρο, όπου δόθηκε η δυνατότητα στην Κυρά Ρήνη (τη μοναδική κάτοικο του νησιού που κρατά ψηλά την Ελληνική Σημαία σε αυτή την κουκίδα στο χάρτη) να πραγματοποιήσει τις εξετάσεις της, αλλά και στη διακομιδή ασθενούς από την Αμοργό στο Νοσοκομείο της Ρόδου με τη συνοδεία ιατρού της Ομάδας Αιγαίου.

Τηρώντας τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19,η Ομάδα Αιγαίου διενήργησε περίπου 1.000 rapid tests στους κατοίκους των νησιών. Όλοι οι εθελοντές της Ομάδας υπεβλήθησαν σεμοριακό έλεγχο (PCR) πριν την αναχώρηση και μετά την επιστροφή τους. Επίσης υπεβλήθησαν σε rapid tests κατά τη διάρκεια της Αποστολής.

Δωρεά ιατρικού/σχολικού εξοπλισμού και υλοποίηση έργων υποδομής

Η Ομάδα Αιγαίου, δώρισε ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας, εξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και υλοποίησε έργα υποδομής στα νησιά. Πιο συγκεκριμένα:

*Στους Φούρνους: Ανακατασκευή γηπέδου Μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου.

*Στους Λειψούς: Στέγαστρο ασθενοφόρου στο Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο.

*Στην Πάτμο: Ράμπα ΑΜΕΑ στον Κάμπο για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα (είναι η Τρίτη ράμπα ΑΜΕΑ που κατασκευάζει η Ομάδα Αιγαίου).

*Στην Αμοργό: Γυμναστήριο στην Αρκεσίνη.

*Στο Κουφονήσι: Ανακατασκευή της παιδικής χαράς.

*Δωρεά tablets στους μαθητές των νησιών.

Με σκοπό την ασφάλεια των κατοίκων, τονίστηκε η αξία εφαρμογής του προγράμματος εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19, δίνοντας έμφαση στην μεγάλη αξία που αποκτούν αυτά κατά την τουριστική περίοδο.

Οι ευχαριστίες της Ομάδας Αιγαίου

Από την πλευρά της, η Ομάδα Αιγαίου ευχαρίστησε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και την Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τη συνεργασία σε κοινές δράσεις και τη συμμετοχή των ιατρών τους στον 27ο Διάπλου.

Ακόμη, ευχαρίστησε τους μεγάλους υποστηρικτές Chipita SA και Pfizer Ελλάς ΑΕ που βρίσκονται κοντά την Ομάδα Αιγαίου κάθε χρόνο, καθώς και τις εταιρείες που στήριξαν το φετινό διάπλου: Τσιμή ΑΕ, ΕΛΠΕΝ ΑΕ, Demo ABEE, Unilever AE, Βιοϊατρική ΑΕ, Ιδιωτικό Πολυιατρείο & Διαγνωστικό Εργαστήριο Υγεία Αμπελοκήπων Ιατρική ΑΕ, Penco AE, Glaxo AE, Bayer AE, DruckfarbenKraft ΑΕ, Καραγιάννης Κύλινδροι Βαθυτυπίας ΑΕ, Μάντζαρης ΑΕ, Mellon Technologies SA, Rethink Business Lab IKE, Britecolors AE, ASTRA SA, Whitestone ΑΕ, ΜΕΓΑ ΑΕ, Divitec SΑ,ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, TOBEA AE, Energy AE, ROMINANN, Dry Eurochartering, Sea jet, Κουμεντάκης ΑΕ, Σαβάλλας Εκδόσεις ΑΕ, τον κ. Στέφανο Χανδακά και τον κ. Αντώνη Τσαπατάκη.

Τέλος, η Ομάδα Αιγαίου ευχαρίστησε από καρδιάς κάθε κάτοικο, αλλά και τις δημοτικές και υγειονομικές αρχές των νησιών για τη φιλοξενία και συνεργασία τους, διαβεβαιώνοντας τους ότι όλοι μαζί ανήκουν στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου και θα είναι πάντα κοντά τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών ζωής τους.

 

Σχετικά με την Ομάδα Αιγαίου

H Ομάδα Αιγαίου συστήθηκε το 1995 από μία ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών και μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Στόχος της Ομάδας Αιγαίου είναι η ανακούφιση, η στήριξη, η ενίσχυση και αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των ακριτικών και μικρών νησιών.

Η Ομάδα Αιγαίου, ανελλιπώς, για 27 χρόνια βρίσκεται κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών προσφέροντας υπηρεσίες υγείας με ιατρικές εξετάσεις, με πολλά έργα υποδομής, έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμού σχολείων καθώς και με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*