Δήλωση του Φίλιππου Φόρτωμα για την απώλεια του Γιάννη Παλαιοκρασσά

Άκης Αξαόπουλος
02/10/2021 22:49
 
 
 

 

Μετά το άκουσμα της απώλειας του Γιάννη Παλαιοκρασσά ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, έναν άνθρωπο με βαθιές ηθικές αξίες και πολύ μεγάλη αγάπη για τις Κυκλάδες που επάξια εκπροσώπησε ως Βουλευτής και Υπουργός των Κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η παρουσία του στα κοινά σημαδεύτηκε από την εξαιρετική πορεία του ως επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 1990-1992 κατά την οποία πέτυχε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα.

Οι ιδέες του Γιάννη Παλαιοκρασσά οδήγησαν στην πόρτα του την αδίστακτη 17 Νοέμβρη που τον έβαλε στο στόχαστρο της και κατά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, χτυπήθηκε θανάσιμα ο Θάνος Αξαρλιάν. Συνέχισε όμως παρά τη στοχοποίηση του να παράγει έργο σεβόμενος τις αρχές του. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά και κρατώ ως πολύτιμο οδηγό μου στην πολιτική, τις πολύωρες συζητήσεις μας. Καλό ταξίδι.»

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*