Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητα τα 12.000 ευρώ για τους αγρότες

admin
29/01/2015 09:51
 
 
 

 

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τους αγρότες και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν τα πρώτα μέτρα που υποσχέθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 Όπως τόνισε «θα πρέπει να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα και ιδιαίτερα θα έλεγα στο φορολογικό τομέα, όπου ο αγρότης υφίσταται μια φορολογική πίεση, η οποία είναι πάρα πολύ ισχυρή, σχεδόν ανυπόφορη για αυτούς που είναι ευσυνείδητοι από το πρώτο στρέμμα και από το πρώτο ευρώ. Το 12.000 αφορολόγητο και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ νομίζουμε θα είναι μια σημαντική συνεισφορά για τα αγροτικά εισοδήματα».

Στη συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη καθετοποίησης της αγροτικής παραγωγής. Όπως δήλωσε «Όλα τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες έχουν αναβαθμίσει την πρωτογενή τους παραγωγή και την έχουν καθετοποιήσει. Και εκεί στηρίζουν πολλές χώρες από τις αναπτυγμένες και προηγμένες χώρες την προοπτική, το μέλλον τους και την απασχόλησή τους. Δείτε η Ελβετία δεν στηρίζεται στις τράπεζες και στα ρολόγια. Στην αγροτική της παραγωγή, στην κτηνοτροφία της και στη βιομηχανία τροφίμων στηρίζεται. Την Ολλανδία δείτε και άλλα παραδείγματα προηγμένων χωρών. 
Η Ελλάδα όμως δυστυχώς περιορίστηκε μονόπλευρα στο να γίνει υποτίθεται ένα χρηματοπιστωτικό ναυτιλιακό, όπως μας λέγανε μέχρι τώρα, και τουριστικό κέντρο. Βεβαίως χρειαζόμαστε όλα αυτά, αλλά δεν μπορεί να ζήσει η χώρα μας μόνο, αποκλειστικά, όσο κι αν πρέπει να ενισχύσουμε αυτό τον τομέα ως τουριστικός προορισμός. 
Το πρώτο μέλημά μας για να βγούμε από την κρίση είναι να στηρίξουμε, να ενισχύσουμε, να αναβαθμίσουμε την αγροτική μας παραγωγή. Την κτηνοτροφική μας παραγωγή και την αλιεία μας. Τον πρωτογενή τομέα. Αυτός ο τομέας μπορεί να γίνει το όχημα για την ανασυγκρότηση και τη διέξοδο από την κρίση».

 
Πηγή: agrotypos.gr
 
 
(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*