Κορωνοϊός – Κίνα: Οι αρχές της πόλης Χαρμπίν κλείνουν τα εστιατόρια

Άκης Αξαόπουλος
02/05/2020 17:14
 
 
 

 

Οι αρχές σε μια πόλη 10 εκατ. κατοίκων στη βορειοανατολική Κίνα, που το τρέχον διάστημα έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, έκλεισαν σήμερα τα καταστήματα εστίασης που εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες, ενώ αντίθετα σε άλλες περιοχές της χώρας χαλαρώνουν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η Χαρμπίν, η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, ανέστειλε προσωρινά την παροχή υπηρεσιών για καθήμενους πελάτες σε όλα τα εστιατόρια, μετέδωσε σήμερα το επίσημο δίκτυο CCTV, επικαλούμενο έκτακτη ανακοίνωση των αρχών.

Όλες οι εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες εστίασης και τροφοδοσίας στην πόλη θα σταματήσουν να προσφέρουν γεύματα σε καθήμενους πελάτες μέχρι νεοτέρας και ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ανακοινώθηκε σήμερα μόλις ένα νέο κρούσμα και οι επισκέπτες επιστρέφουν σε κάποια από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα για την αργία της 5ης Μαΐου, η βόρεια επαρχία της Χεϊλονγκτζιάνγκ υφίσταται περιορισμούς σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθούν νέες εστίες του κορονοϊού.

Από τα 140 κρούσματα τοπικής μετάδοσης στην ηπειρωτική Κίνα, παραπάνω από τα μισά έχουν καταγραφεί στην Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ συνορεύει με τη Ρωσία και έχει γίνει η πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη κατά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, καθώς καταγράφονται πολλά νέα κρούσματα από πολίτες που προέρχονται από τη Ρωσία.

Η επαρχία έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο στις οικιστικές της ζώνες σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι κάτοικοί τους και στα οχήματα από άλλες περιοχές. Έχει δώσει επίσης εντολή να τίθενται σε απομόνωση όσοι έρχονται από ξένες χώρες ή περιοχές με αυξημένα κρούσματα.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γουάνγκ Γουεντάο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης χθες ότι «κατηγορούμε εμάς τους ίδιους», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είχαμε ανεπαρκή αντίληψη για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η αποτυχία να διενεργηθούν έγκαιρα διαγνωστικά τεστ συνέλαβε στο να δημιουργούν εστίες του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 222 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.