Αγγλία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Μύκονο, Σαντορίνη, Σέριφο και Τήνο

Άκης Αξαόπουλος
07/09/2020 19:04
 
 
 

 

Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα τίθενται εφεξής όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία από επτά νησιά της Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε πρόωρο κλείσιμο πολλά ξενοδοχεία στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο όπου η βρετανική αγορά είναι σημαντική.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο, με την εφαρμογή του σχετικού μέτρου να ξεκινάει την προσεχή Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αντίστοιχα μέτρα υιοθέτησε και η Ουαλία, η οποία πλέον θέτει σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη.

Από την πλευρά της, η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα. Όσον αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία, βέβαια, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε παρεμφερή μέτρα.

Στο μεταξύ όπως είπε ο Πρωθυπουργός πριν λίγο στη Βουλή η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται πρωτίστως στην εσωτερική χαλάρωση. Το άνοιγμα του τουρισμού έγινε με πολύ μελέτη, είπε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από 1η Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου έγιναν στα σύνορα 451.000 τεστ και εντοπίστηκαν κάτι παραπάνω από 900 κρούσματα.

Σκοπός μας ήταν να σώσουμε ότι μπορούμε από την τουριστική χρονιά, και αυτό παραμένει ο στόχος μας, συνέχισε ο πρωθυπουργός. Υπολογίζεται ότι θα έχουμε 4 εκατομμύρια επισκέπτες. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να στερήσει αυτά τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός «κατανάλωσε» τον μεγαλύτερο αριθμό από τα περίπου 14.000 τεστ που κατά μέσο όρο γίνονταν στη χώρα.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 387 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.