Κοινή ανακοίνωση Συλλόγων Μηχανικών Κυκλάδων για περιστατικό ξυλοδαρμού συναδέλφου τους στη Σύρο

Newsroom
19/12/2021 14:14
 
 
 

 

Κοινή ανακοίνωση όλων των συλλόγων μηχανικών των Κυκλάδων σχετικά με περιστατικό ξυλοδαρμού Μηχανικού που συνέβη πρόσφατα στην Ερμούπολη Σύρου με αφορμή τη διεξαγωγή της δίκης μεταξύ ΟΝΕΧ και Παρατηρητηρίου Ποιοτ.Περιβαλ.Σύρου:

Στο περιθώριο συγκέντρωσης με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των αγωγών της ΟΝΕΧ κατά του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) που έγινε την Παρασκευή 10/12 στην πλατεία Μιαούλη, συνάδελφος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση (με χτυπήματα στο πρόσωπο) από αγνώστους.

Οι σύλλογοι μελετητών μηχανικών των νησιών των Κυκλάδων καταδικάζουν τη βίαιη αυτή ενέργεια ομόφωνα και απερίφραστα και στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου μηχανικού όπως επίσης και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Το γαϊτανάκι του φόβου που με θλίψη διαπιστώνουμε ότι έχει στηθεί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αντιπαλότητα της κοινωνίας και τον ενεργό σκοταδισμό.

Μια κοινωνία δεν μπορεί να πορευτεί και να προοδεύσει μέσα από τέτοια φαινόμενα, δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για ενέργειες συντονισμένες και στοχευμένες σε πολλαπλά επίπεδα για την ενίσχυση των υγιών δημιουργικών δυνάμεων και την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο ενεργειών και πρωτοβουλιών οι Μηχανικοί των Κυκλάδων δηλώνουν παρόν.

(Visited 312 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*