Φίλιππος Φόρτωμας: «Πιστώνεται το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021»

Newsroom
18/01/2022 19:55
 
 
 

Την ικανοποίησή του για την έναρξη πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα έτη 2020 και 2021 για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, προς κάλυψη δαπανών, μεταφοράς προϊόντων, πρώτων υλών και προμήθειας καυσίμων, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας.

Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί συνολικά το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικότερα για το Νομό Κυκλάδων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή καταβολή ποσού 4.013.314,04€ για επιδότηση μετακινήσεων Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2021, συνολικό ποσό 1.568.682,69€ θα δοθεί για επιδότηση καυσίμων, εκ των οποίων 723.664,45€ για φυσικά πρόσωπα και 845.018,24€ για επιχειρήσεις και τέλος, το ποσό των 1.169.498,94€ θα δοθεί για μεταφορικές δαπάνες του Β’ εξαμήνου του 2020, για επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συμμετείχαν.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του κ. Φόρτωμα αναφέρονται τα εξής:

Σταθερή στις δεσμεύσεις της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πολύτιμη αρωγή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εφαρμόζει στην πράξη αυτό το δίκαιο και αναγκαίο μέτρο για όλους τους νησιώτες.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προωθεί πλήθος βελτιώσεων και απλουστεύσεων του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή του στις νησιωτικές περιοχές της χώρας και να αποτελέσει επιπλέον εργαλείο στήριξης των νησιωτών. Η συνέχισή του έχει εξασφαλιστεί, μέσω του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης ΥΝΑΝΠ (ΕΠΑ 2021-2025), ενώ εξετάζεται η διεύρυνσή του, αναφορικά με τον τομέα των καυσίμων, σε μεγαλύτερο αριθμό νησιών.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ , για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους νησιώτες, με έργα και όχι λόγια! Το δίκαιο και αναγκαίο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου εξορθολογίζεται και βελτιώνεται, καθώς, βασικός στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας, είναι να επωφεληθούν από αυτό όλοι οι νησιώτες και όλες οι επιχειρήσεις».

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες

(Visited 264 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*