Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την εστίαση και την πανδημία

Newsroom
19/01/2022 15:49
 
 
 

 

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, με θέμα «Κυκλάδες – Εστίαση και Πανδημία».

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, ο κ. Ρούσσος θέλησε να ενημερώσει τον υπουργό για τις διαφοροποιήσεις του κλάδου στο νομό μας, οι οποίες – όπως εξηγεί – «συνδέονται με τη νησιωτικότητα και συνεπώς με την εποχικότητα, αλλά και τα αυξημένα λειτουργικά κόστη που δεν αντιμετωπίζουν ομοειδείς επιχειρήσεις στην ηπειρωτική χώρα».

Ειδικότερα δε στις Κυκλάδες, ο συνδυασμός έντονης εποχικότητας και πανδημίας δεν έχει επιτρέψει στον κλάδο να λειτουργήσει σε συνθήκες κανονικότητας από το τέλος του 2019, ενώ ενδεικτικό στοιχείων των επιπτώσεων της πανδημίας είναι ότι πολλές επιχειρήσεις εστίασης έκλεισαν νωρίτερα τη θερινή περίοδο του 2021 σε σχέση με άλλες χρονιές, δηλαδή η ενεργή σεζόν ήταν εκ των πραγμάτων μικρότερη.

«Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα σε δημοσιονομικό επίπεδο, όμως θεωρούμε ότι κάθε μέτρο που περιορίζει την επιχειρηματικότητα – ιδιαίτερα όπου είναι εποχική – θα πρέπει να συνοδεύεται από αντισταθμιστικά μέτρα» επισήμανε ο κ. Ρούσσος και πρόσθεσε ότι «εφόσον ο προϋπολογισμός δεν “αντέχει” τέτοια μέτρα, θα ήταν καλό να εξεταστεί η αναθεώρηση των δαπανών σε άλλους τομείς, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Εστίαση που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, είναι ελλιπή και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες όπως διαμορφώθηκαν μέσα στην πανδημία».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πρότεινε, μάλιστα, προς την κυβέρνηση να προβλέψει μια δέσμη εννέα μέτρων για τις επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί (βάσει συγκριτικών στοιχείων κύκλου εργασιών 2019 – 2021), τα οποία πρέπει να απευθύνονται και σε άλλες επιχειρήσεις εκτός από αυτές με ζωντανή μουσική.

Η επιστολή του κ. Ρούσσου είχε, επίσης, ως αποδέκτες τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, τους βουλευτές Κυκλάδων κ. Βρούτση, κα Μονογυιού, κ. Φόρτωμα και κ. Συρμαλένιο, τους Δημάρχους των Κυκλάδων και τους επαγγελματικούς φορείς των νησιών.

(Visited 168 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*