Αναφορά Συρμαλένιου για την εξυπηρέτηση συναλλαγών σε νησιά χωρίς τραπεζικό κατάστημα

Newsroom
25/01/2022 14:46
 
 
 

Την επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στην οποία επισημαίνεται ότι σε 9 από τα 24 κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων, δεν υπάρχουν καταστήματα ή θυρίδες τραπεζών, γεγονός που δυσχεραίνει την πραγματοποίηση συναλλαγών σε περισσότερες από 800 επιχειρήσεις, κατέθεσε αναφορά στα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Παράλληλα – συνεχίζει ο βουλευτής – τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί και μια ευρεία αποψίλωση των τραπεζικών καταστημάτων στις Κυκλάδες, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα στην αγορά σε επίπεδο εξυπηρέτησης και ανταγωνισμού. Ως προς την διεκπεραίωση συναλλαγών που σχετίζονται με επιχειρηματική δραστηριότητα, κατά την οποία σημαντικό μέρος των εισπράξεων γίνεται μέσω μετρητών, είναι προφανές ότι στα νησιά αυτά υπάρχει πρόβλημα, όπως και στην κάλυψη των αναγκών για άνοιγμα λογαριασμών, στην απόκτηση πρόσβασης σε υπηρεσίες, ακόμα και ηλεκτρονικές αφού και αυτές για να παρασχεθούν, απαιτείται αρχικά η φυσική παρουσία.

“Προφανώς η ύπαρξη μόνο ATMs στα νησιά, δεν μπορεί να καλύψει αυτό το κενό, καθώς η εκκαθάριση των συναλλαγών δεν είναι άμεση” επισημαίνει ο κ. Συρμαλένιος στην αναφορά του.

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*